Henry's Crime (2010)

  En tålmodig mand beslutter sig at røve selvsamme bank, som han har siddet uretmæssigt fængslet for at have røvet.


  BANKRØVERI MED TWISTS

  Forfriskende, fandenivoldsk og bittersødt velfungerende komedie-krimi, der placerer Keanu Reeves' Henry Torne i fængsel for et bankrøveri, han ikke har begået. Men det åbner omvendt nye døre, og Henry er en både tålmodig og godhjertet mand, der ikke tager tingene så tungt.

   

  Den helt store plan

  Så kan han passende udtænke sin helt store plan, nemlig at røve selvsamme bank for real, da han endelig bliver sat på fri fod. Men for at kunne gennemføre kuppet kræves hjælp, og den får han fra sin prøveløsladte medindsatte Max Saltzman (selvom denne allerhelst blev i fængslets trygge rammer).

   

  Partnerskaber på kryds og tværs

  Banken skal røves via naboejendommen, der huser et teater. Her er det meget belejligt, at Henry tidligere er blevet påkørt af en af teatrets skuespillerinde, Julie. Og det skal snart vise sig, at partnerskaberne på kryds og tværs også kan medføre en romance.

   

  Lurer under overfladen

  "Henry's Crime" kan godt blive lidt for kæk og overstadig, når det komiske får overtaget. Det lurer hele tiden under overfladen, og her fungerer det også bedst. Filmen vinder meget terræn på veloplagt skuespil, ikke mindst fra en herligt grænseløs Vera Farmiga (som Julia) og en sød, lidt inadvendt James Caan (som Max). Keanu Reeves er også god, men Henry-rollen er alligevel lidt vel stiv i det.

   

  Overbevisende fremdrift

  Der er en konstant og overbevisende fremdrift over filmen, og man glæder sig over de mange finurligheder i manuskriptet. Musikunderlægningen stjæler ikke jele billedet. Vi er igennem mange yderpunkter som fængselsliv, teaterprøver, bankrøveriets planlægning og en romance under opsejling. Alt sammen tilpas holdt styr på af instruktør Malcolm Venville.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, Krimi, Drama, 108 min.

  Dansk titel: Henry's Crime
  Instr: Malcolm Venville Prod: Peter Graham, Stephen Hamel, David Mimran, Jordan Schur, Lemore Syvan Manus: Sacha Gervasi, David N. White Foto: Paul Cameron Klip: Curtiss Clayton