Closet Monster (2015)

  En kreativ teenagedreng forsøger at bane sig vej ud af en problemfyldt barndom og ind i en ny verden, hvor seksualiteten også får lov at blomstre.


  FARVERIG REJSE

  Svært farvestrålende og fantasifuldt folder "Closet Monster" sin bevidst kryptiske historie ud. Bag de mange narrative krumspring gemmer der sig imidlertid en banal historie om teenageren Oscar, der har svært ved at rive sig fri af en besværet skilsmisse-barndom. Han famler sig frem til, at han nok er homoseksuel, samtidig med at han har intellektuelle samtaler med sin hamster!

   

  Mystiske og fantastiske indslag

  "Closet Monster" leger i manuskriptforfatter og instruktør Stephen Dunns univers med medier og narrative grænser. Heraf opstår også de mange mystiske og "fantastiske" indslag, hvor Isabella Rossellini lægger stemme til hamsteren Buffys indspark og perspektiveringer på Oscars tilværelse.

   

  Sære farver og visuelle eksperimenter

  Filmlegen opnår rigtigt stærke effekter ud af sine sære farver og visuelle eksperimenter - mindre elegant er lydbilledet, der især vil alt for meget på musiksiden. Stort set hele handlingen er smurt ind i pop- og electronica-toner, og det er i sandhed yderst kvælende og ærgerligt dikterende for den ellers anderledes filmoplevelse.

   

  Ikke til at lokke et smil af

  Connor Jessup præsterer blændende som Oscar - sjældent til at lokke et smil af, men, affødt af sin usikkerhed, tilbøjelig til at afprøve grænser udi bl.a. indtagelse af euforiserende stoffer. At dét at blive i skabet som bøsse kan betyde udviklingen af et rendyrket monster, er nok hvad filmens titel leger med. Heldigvis går det ikke helt så galt for Oscar, selvom der leges med imaginære voldsudskejelser undervejs.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, Canada, Drama, Fantasi, Teenagere, Homoseksuelt tema, 90 min.

  Dansk titel: Closet Monster
  Instr: Stephen Dunn Prod: Fraser Ash, Kevin Krikst, Edward J. Martin Manus: Stephen Dunn Foto: Bobby Shore Klip: Bryan Atkinson Mus: Todor Kobakov, Maya Postepski
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation