The Beach Bum (2019)

  En flamboyant levemand med et kæde-stofmisbrug svæver gennem både rig- og fattigdom uden at miste sit gode humør.


  SYRETRIPS-FARCE

  Farvestrålende, flamboyant, festlig og ustoppeligt kæk komedie-farce, der mere end noget andet lukrerer på en vidunderlig hovedrollepræstation af Matthew McConaughey. "The Beach Bum" udgør halvanden times hurra-livet-er-fedt-på-syre-syretrip, og komediens primære force er, at den ikke går ret meget på kompromis med dén grundopskrift.

   

  Hvæs, snif og druk

  McConaughey lever sig beundringsværdigt ind i rollen som Moondoog, der hvæser, sniffer og drikker sig til en evig rus. Godt gift med en barmfager millionær, men stadig fresh på at kneppe alle kvinder, der byder sig til. Det er bare lykken at være høj, for alting bliver så sjovt og farvestrålende. 

   

  Bramfrit univers

  Hele denne opsætning fungerer faktisk rigtig godt i både filmens anslag og efterfølgende knappe tre kvarters tid. Her er man rimeligt godt forført af både fest, farver og det totalt bramfri univers, som Moondog vugger rundt i. Det skorter nemlig heller ikke på fotografiske lækkerbiskner, når Benoît Debie finder smukke spejlinger fra det virkelige liv - og dermed gengiver syretrippene.

   

  Lidt for meget farce

  Efterhånden går der dog lidt for meget farce i den, og det skærer i både øjne og ører mod en uheldig slagside, hvor balancen altså tipper. Hele tiden med McConaughey som fast ankerpunkt, men i højere grad forplumret af platte biroller og indhyldet i oceaner af originalmusik og popsange.

   

  Kilde til pirring

  Der er for langt mellem de reelt grineflips-oplagte optrin, men i de aparte nuancer, som McConaughey tilfører Moondog-rollen, finder vi hele tiden kilde til pirring - ikke mindst i de tiltagende vanvittige kostumer, han ifører sig (komplet med yderst vakse g-strengstrusser.)  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2019, USA, Komedie, Farce, 95 min.

  Dansk titel: The Beach Bum
  Instr: Harmony Korine Prod: Charles-Marie Anthonioz, Mourad Belkeddar, Steve Golin, John Lesher, Nicolas Lhermitte Manus: Harmony Korine Foto: Benoît Debie Klip: Douglas Crise Mus: John Debney
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation