Against the Wall (1994)

  Et enormt oprør lammer Attica-fængslet, netop som en håbefuld ung fængselsbetjent er blevet ansat.


  TOMME TØNDER...

  Generelt skuffende John Frankenheimer-tv-dramatisering af det virkelige livs oprør i Attica-fængslet, 1971. Her tog fangerne kontrol over fængslet, og den netop ansatte betjent Michael Smith får sin sag for som gidsel blandt indsatte, der bestemt ikke går af vejen for vold for at få deres sag igennem.

   

  Påklistrede effekter

  Der er for mange påklistrede effekter (særligt underlægningsmusik) og alt for lidt fængsels-vildskab og autenticitet til at give "Against the Wall" dén farve og nerve, som emnet ellers så afgjort serverer på et sølvfad. Bedst er indledningen og den første halve times tid, hvor fængselslivet trods alt når at blive delvist indrammet.

   

  Distanceret

  Den vildt blodige og kompromisløse overtagelse af fængslet er desværre temmelig uinteressant genfortalt, og det er svært at føle sig grebet af det virkelige livs nervepirrende gidseltagning, fordi filmen hele tiden holder en distance.

   

  Bekymrede koner

  Ikke mindst fordi vi også skal følge de bekymrede betjent-koner ude på den frie side (her får Michael Smiths kone virkelig pandefure på - en tam rolle til Anne Heche - særligt fordi, hun var imod, at Michael blev ansat i fængslet helt fra start.)

   

  Brænder ikke igennem

  Heller ikke de utæmmelige tremmerusker-vildbasser brænder reelt igennem, selvom Samuel L. Jackson og Clarence Williams III ihærdigt forsøger. Det er på mange måder en rigtig oplagt nervekrig på film, tabt på gulvet.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Action, Drama, Fængselsfilm, 111 min.

  Dansk titel: Against the Wall
  Instr: John Frankenheimer Prod: Cynthia Fitzpatrick, Steven R. McGlothen Manus: Ron Hutchinson Foto: John R. Leonetti Klip: Lee Percy Mus: Gary Chang
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-skuespiller (Jackson)