Doctor Foster [2] (2017)

  Da en succesrig læge erfarer, at hendes mand har haft en affære gennem flere år, sætter hun sig for systematisk at afdække hans svigt for siden at konfrontere ham med det på udspekuleret vis.


  HÆVN FORPLIGTER #2

  Sammenhængende i denne serie:

  Doctor Foster [1] (2015)

  Doctor Foster [2] (2017)

   

  Helt i tråd med første sæson er "Doctor Fosters" anden ombæring båret af den gode historie og det heraf følgende meget dygtige skuespil. Vi er fortsat i følelsernes vold, hvor mand og kvinde bekæmper hinanden på bestialsk vis - så teenagesønnen kommer frygteligt i klemme.

   

  Holdt for nar

  Gemma Foster er en succesrig læge med en sød, lille kernefamilie. Men efter at hun har erfarer, at hun igennem flere år er blevet holdt for nar af sin karrieremand Simon med et sideløbende et intenst forhold til en betydeligt yngre kvinde, sørger Gemma for at gøre ham livet surt. Og hun holder sig bestemt ikke tilbage - denne mission er den absolut vigtigste i hendes liv!

   

  Dygtigt sitrende

  Dramaer i fortællingen er så dygtigt sitrende, at man næsten kan mistænke, at det udvikler sig i en krimi/mord-retning. Men parret Foster er også så meget på krigsstien, at det godt kan gå hen og blive farligt. Denne absurde situation portrætteres med meget fin indlevelse af Suranne Jones og Bertie Carvel, der skal hele følelsesregistret igennem - flere gange.

   

  Nuanceret birollespil

  Igen er der nuanceret birollespil fra både Tom Taylor (som teenagesønnen) og Adam James som den frustrerede genbo Neil (om end en meget mindre rolle end i første sæson). Musikken er desværre ligeså ødelæggende som i første sæson, men der opstår en lille håndfuld scener helt uden musik, som man virkelig hæfter sig ved. Her får dramaet og nærværet virkelig lov til at leve, med beneksende effekt.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2017, Storbritannien, Psykologisk drama, Teenagere, 360 min.

  Dansk titel: Doctor Foster [2]
  Instr: Jeremy Lovering Prod: Grainne Marmion, Kate Crowther Manus: Mike Bartlett Foto: Ben Wheeler; Jean-Philippe Gossart; Joel Devlin Klip: Tom Hemmings; Richard Cox Mus: Frans Bak; Stuart Earl