Rescue Dawn (2006)

  En amerikansk pilot skydes ned i Laos under Vietnamkrigen og tages til fange. Sammen med en gruppe medfanger planlægger han at flygte.


  EPISK FLUGT

  Werner Herzogs utraditionelt almindelige krigsdrama bringer os langt ind i junglen: "Rescue Dawn" er sprød spænding centreret om en amerikansk pilots overlevelseskamp i Laos under Vietnam-krigen.

  Storstilet flugt
  Piloten Dieter er styrtet ned i junglen og tages til fange. Sammen med en lille gruppe medfanger planlægger den snarrådige Dieter en storstilet flugt.

  Kamp-flugt-spænding
  Der er helt reel kamp-flugt-spænding på tapetet, når Herzog skruer på de rigtige knapper. Iscenesættelsen er klassisk og uden de helt store overraskelser, og så er Christian Bale veloplagt som den svært optimistiske Dieter.

  Dikterende toner
  Klaus Badelts filmmusik går fra det episke over i det mere minimalistiske. Mange af de i sig selv intense scener havde fortjent at stå alene, men flades noget ud af de dikterende toner.

  Junglens klaustrofobi
  Indfangelsen af junglens altomsluttende klaustrofobi er meget troværdig. Særligt da Dieter flygter med en svækket kammerat under armen, mærker man de vilde bevoksningers jerngreb. Hen imod slutningen kammes der lovligt over i det amerikansk-patriotiske.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2006, USA, Luxembourg, Krigsdrama, Biografi, 120 min.

  Dansk titel: Rescue Dawn
  Instr: Werner Herzog Prod: Elton Brand, Harry Knapp, Steve Marlton Manus: Werner Herzog Foto: Peter Zeitlinger Klip: Joe Bini Mus: Klaus Badelt