Los hongos (2014)

  To unge colombianske mænd driver rundt i storbyens gader og maler graffiti, indtil politiet kigger forbi og demonstrerer deres statslige magt.


  STILSTAND & FYLDSTOF

  Med interessante vinklinger på et moderne Colombia udgør "Los hongos" i sine få vellykkede scener en kilde til oplysning og perspektivering. Men Oscar Ruiz Navias film er generelt præget af så meget stilstand og ikke mindst fyldstof, at det nærmest bliver pinligt.

  Driverliv
  To unge mænd driver rundt i storbyens gader. Ind imellem maler de lidt graffiti. Til andre tider hænger de bare på et gadehjørne. Men de kan også finde på at besøge den gamle bedstemor, der er så sød og laver en dejlig omelet.

  Ekstremt langtrukne scener
  Mere saft er der ikke at trække ud af handlingen. Hvis man da overhovedet kan kalde det for en handling. For sammenhængene udvandes konstant af regulært intetsigende og ekstremt langtrukne scener om alt og ingenting, fx folk i en kirke eller tilfældige kvinder der synger om madlavning.

  En slags fikspunkt
  Det eneste der nærmer sig et fikspunkt i historien er drengenes venskab, men der er ikke meget kød på de formålsløse rundture i bybilledet. Til gengæld må man glæde sig over den ærlige fortællestil, der præges positivt af fraværet af underlægningsmusik og en rolig fotografering.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2014, Colombia, Frankrig, Argentina, Tyskland, Italien, Holland, USA, Drama, Teenagere, 103 min.

  Dansk titel: Los hongos
  Instr: Oscar Ruiz Navia Manus: César Augusto Acevedo, Oscar Ruiz Navia Foto: Sofia Oggioni Klip: Felipe Guerrero
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation