John Wick (2014)

  En ekslejemorder vækkes til dødbringende live, da væmmelige russiske bagmænd banker ham og stjæler hans bil.


  KLÆBRIGT & DUMT

  Sammenhængende film:

  John Wick (2014)

  John Wick: Chapter 2 (2017)

  John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

   

  På nær en ualmindelig nuttet hundehvalp er der virkelig ikke mange lyspunkter ved denne tarveligt gumpetunge og stereotype actionfilm, "John Wick".

  Spændingen udebliver
  Plottet er vattet, skuespillet lige nøjagtig på det jævne, spændingen udebliver: det er svært ikke at føle sig slemt skuffet, især fordi filmen af mange er udråbt som genrefornyende og delikat. Den toneangivende filmkritiker Roger Ebert har fx givet den topkarakter.

  Ekslejemorder & enkemand
  John Wick er ekslejemorder og nu også enkemand; i filmens start følger vi ham sørgende gennem tabet af konen, der var hans et og alt.

  Væmmelige bagmænd
  Umiddelbart efter begravelsen overfaldes han af væmmelige russiske bagmænd. De gennemtæver ham og stjæler hans elskede bil - så nu vågner Wick op til dåd og vil have hævn.

  Korthuset ramler
  Filmen har sin korte succestid i de første ca. 20 minutter. Herefter ramler korthuset totalt, og det bliver bare værre og værre. Indsmurt i vaks kameraføring og øredøvende lyd- og musikstøj klæber de små konstruktive tiltag hurtigt til det narrative fluepapir.

  Intetsigende
  Det er svært at se, at Keanu Reeves gør hverken comeback eller en god figur på actionscenen, for "John Wick" er helt igennem en hul og intetsigende filmoplevelse, der slet ikke har noget originalt at byde ind med.

  Alle sejl sat ind
  Det er da ret imponerende, når nu alle sejl er sat ind, og filmen oven i købet er tænkt som den første i en trilogi. Én stjerne for nuttet hundehvalp - that’s it.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Kina, Action, Krimi, Thriller, 101 min.

  Dansk titel: John Wick
  Instr: Chad Stahelski Prod: Basil Iwanyk, David Leitch, Eva Longoria, Chad Stahelski Manus: Derek Kolstad Foto: Jonathan Sela Klip: Elísabet Ronaldsdóttir Mus: Tyler Bates, Joel J. Richard