Tusen ganger god natt (2013)

  En krigszonefotograf er tæt på at dø, da hun fotograferer en selvmordsbomber i Kabul, og på hjemmefronten i Irland knirker ægteskabet.


  HELTINDE-EPOS

  Tykt påklistret melodramatik fra den norske instruktør Erik Poppe: "Tusen ganger god natt" er trods sit både internationale og højaktuelle snit en svær skuffelse.

  Tæt på at dø
  Juliette Binoches krigszonefotograf Rebecca følger en selvmordsbomberske i Kabul lige til det sidste og er således tæt på at blive dræbt. Men hun klarer den og vender småskadet hjem til kernefamilien i Irland.

  Uro på hjemmefronten
  Her konfronteres hun imidlertid med sin mands frustration over hendes livsstil - de er nødt til at flytte fra hinanden, hvis ikke Rebecca vælger krigszonerne fra. Det gør hun så, og så alligevel ikke. Et tilsyneladende fredeligt job i Afrika bringer nemlig atter Rebecca tilbage i kampens hede.

  Tykke lag af krigsskyer
  Solen skinner ikke gennem filmens tykke lag af krigsskyer: Erik Poppe former på trods af sin egen baggrund som krigszonefotograf en film helt uden opfindsomhed.

  Irriterende Binoche
  Så hjælper det ikke meget, snarere tværtimod, at både Juliette Binoche og Nikolaj Coster-Waldau er hentet ind til de bærende roller. Binoche er decideret irriterende og ikke særligt troværdig.

  Susanne Bier-agtigt
  Der er lidt Susanne Bier over fortællestilen - denne sensationslystne dramatik iblandet en form for helteepos og underkastelse. Rebecca er jo nødt til at kaste sig ud i farerne, i en større sags tjeneste.

  Flot fotograferet
  Flot fotograferet, særligt de velkomponerede stillbilleder fra krigszonerne er lækre. Og så er filmmusikken gudskelov ikke med i hver eneste scene.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2013, Norge, Irland, Sverige, Drama, Krigsdrama, 117 min.

  Dansk titel: A Thousand Times Good Night
  Instr: Erik Poppe Prod: Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae Manus: Erik Poppe, Harald Rosenløw-Eeg, Kirsten Sheridan Foto: John Christian Rosenlund Klip: Sofia Lindgren Mus: Armand Amar
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation