Zoolander (2001)

  En berømt model og hans konkurrent har måske mere til fælles end først antaget.


  PJAT MED KANT

  Sammenhængende film:

  Zoolander (2001)

  Zoolander 2 (2016)

   

  Ikke uden kvaliteter: "Zoolander" besidder noget af denne hér særlige amerikansk overgearede komik, hvor pjat får kant.

  I fin form
  Ben Stiller er i fin form som både titelrolleindehaver og instruktør. Han spiller den populære (og ualmindeligt småt begavede) topmodel Zoolander, der må bære den tunge byrde at se ualmindelig godt ud. Men han har også en konkurrent med det klangfulde navn Hansel, og han kan true Zoolanders position som årets topmodel.

  Overfladiske overvejelser
  Der kommer et tidspunkt i enhver topmodels liv, hvor selv de mest overfladiske overvejelser må tages op til revision, og det bliver virkelighed for Zoolander, da han bliver vippet af pinden og får et tilbud, han ikke kan takke nej til.

  Vakse replikker
  Filmen er spækket med vakse replikker, også lidt for mange, og det tynger oplevelsen i længden. Hvad der også er rigelig af er product placements - hér har man virkelig været ude efter sponsorer.

  Grebet af stemningen
  Morskaben lægger desværre ikke op til de vilde krampelatteranfald, men det er svært ikke at blive grebet af stemningen, dumheden og den dyrkede overfladiskhed, og så er Will Ferrell decideret fantastisk som modekongen Mugatu.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024