Der Räuber (2010)

  En maratonløber med hang til bankrøverier genoptager straks efter endt fængselsstraf sin særlige lidenskab og er snart eftersøgt over hele riget.


  LØB MED PENGE

  Sært skæv og samtidig vidunderligt intens østrigsk film, baseret på virkelige begivenheder: "Der Räuber" fortæller historien om maratonløberen Johann Rettenberger, der har en forkærlighed for at røve banker.

  Vil frem i verden
  Det er et plot, der vil frem i verden, og filmoplevelsen som hele følger flot efter. Vi begynder i fængslet, hvor Johann har fået lov til at have et løbebånd i sin celle - for dén mand er jo seriøs og har tidligere vundet maratonløb.

  Landets mest eftersøgte
  Snart er Johann en fri mand, men der skal ikke gå mange øjeblikke, før han igen er på banen. Maskeret og i rask trav raserer han den ene østrigske bank efter den anden, inden det går galt, og han er landets mest eftersøgte forbryder.

  Spænding i flere etaper
  Der er spænding i flere etaper. Først er den korte fængselsopholdsintro pænt intens, herefter er der masser af adrenalin i de mange røverier over stok og sten, og sent i filmen kulminerer dramaet i den storslåede flugt/eftersøgning, komplet til vands, til vand og i luften.

  Tamt kærlighedstema
  Filmens svageste led er nok det lidet interessante kærlighedstema, da Johann støder på en gammel flamme. Hér er forudsigeligheden til at få øje på.

  Motiverende underholdning
  Men det ændrer ikke ved, at "Der Räuber" er kraftfuld, alternativ og meget motiverende action-underholdning for det lidt smallere publikum, og Andreas Lust præsterer for fuld udblæsning i hovedrollen.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2010, Tyskland, Østrig, Krimi, Biografi, Drama, 90 min.

  Dansk titel: The Robber
  Instr: Benjamin Heisenberg Prod: Burkhard Althoff, Anne Even, Nikolaus Geyrhalter, Markus Glaser Manus: Benjamin Heisenberg, Martin Prinz Baseret på: roman af Martin Prinz Foto: Reinhold Vorschneider Klip: Benjamin Heisenberg; Andrea Wagner Mus: Lorenz Dangel
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering