Ellehammer (1957)

  Den danske opfinder og flypioner Jacob Ellehammer får luft under vingerne, da mange års forsøg med primitive maskiner endelig løfter ham fra jorden.


  RYTMISK DOKUMENTAR

  Herligt tidløs og humoristisk lille dokumentarfilm om den danske opfinder Jacob Ellehammer, der fra slutningen af 1800-tallet og mange år frem kæmpede indædt for at bringe bemandede maskiner i luften.

  Rytmisk iscenesættelse
  I Jørgen Roos' rytmiske iscenesættelse vækkes historien til live i en skøn blanding af levende historiske billeder og tegnede sekvenser, alt sammen følt speaket af Per Buckhøj.

  Fine perspektiveringer
  Ellehammers hjemlige forsøg perspektiveres af samtidens vovehalse udi kunsten at flyve, komplet med en mand i en forstørret jakke (som han tænker er vinger), der kaster sig ud fra Eiffeltårnet. Buckhøjs tørre kommentar: Ingen husker i dag hans navn. Et hul i jorden blev hans eftermæle.

  Fin musik
  Den fine musik af Bent Fabricius-Bjerre spænder over alle de mange små stemninger i filmen og var med til at føre ham ind i den langstrakte karriere i spillefilm.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1957, Danmark/KortDok, Dokumentar, Biografi, Historie, 15 min.

  Dansk titel: Ellehammer-filmen
  Instr: Jørgen Roos Manus: Jørgen Roos Foto: Jørgen Roos Klip: Jørgen Roos Mus: Bent Fabricius-Bjerre
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation