Money Talks (1997)

  En rapkæftet hustler forsøger ihærdigt at undgå kontakt med politiet og den kriminelle underverden med hjælp fra en tv-reporter.


  INGENMANDS-ACTION

  Hyperaktiv actionkomedie, der mislykket forsøger at gøre makkerparret Charlie Sheen-Chris Tucker morsomt. "Money Talks" er bund-klichémættet og leverer ikke varen andet end på velkoreograferet action.

   

  Jaget vildt

  Chris Tuckers Franklin Hatchett er jaget vildt både af kriminelle og politiet, men sammen med Charlie Sheens tv-journalist James Russell forstår han at sno sig. Og så går det ellers over storby-stok og -sten med talrige skudvekslinger, eksplossioner og væmmelige bagmænd gemt bag hvert et gadehjørne.

   

  Taler hele tiden

  Tuckers rapkæftede Franklin - der taler hele tiden som en del af den "morsomme pakke" - er lidt af mundfuld. Hans spillestil er velkendt pain-in-the-ass-black-comedy-man-agtig, og han forsøger sig ihærdigt udi kunsten at give Eddie Murphy og co. baghjul - uden held.

   

  Ingen makker-synergi

  Ved siden af ham er Charlie Sheen mere ufrivilligt komisk og tam. En makker-synergi opstår ikke på noget tidspunkt, selvom det er åbenlyst, at de to nok - hen ad vejen - skal mødes på midten. Tilbage er en serie særdeles underholdende actionsekvenser, som filmholdet har godt styr på, i hvert fald i starten, mens klichéregnen endnu ligger forude.

   

  Helt efter genrebogen

  Helt efter genrebogen meget tilplastret med underlægningsmusik. Som om der ikke var "musik" nok i Chris Tuckers ustoppelige talestrøm. Lyd mangler filmoplevelsen i hvert fald ikke.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, USA, Komedie, Action, 97 min.

  Dansk titel: Money Talks
  Instr: Brett Ratner Prod: Walter Coblenz, Tracy Kramer Manus: Joel Cohen, Alec Sokolow Foto: Russell Carpenter; Robert Primes Klip: Mark Helfrich Mus: Lalo Schifrin