Pin Cushion (2017)

    En meget tæt knyttet mor og datter har svært ved at finde sig til rette i det nye område, de netop er flyttet til.


    ULTIMATIV FORNEDRELSE

    Fantastisk flot og modig spillefilmsdebut af britiske Deborah Haywood. Ikke alene er "Pin Cushion" præget af en meget dyb menneskelig indsigt - formidlingen er tilmed både raffineret og opfindsom.

     

    Symbiotisk forhold

    Et meget symbiotisk mor-datter-forhold er omdrejningspunktet for Haywoods egen historie, der udspiller sig et sted i Storbritannien. De to er netop flyttet og forsøger at starte forfra med base i ét blandt rigtig mange rækkehuse.

     

    Én stor undskyldning

    Moderen Lyn er en meget stor undskyldning for sig selv og absolut ikke det bedste forbillede for teenagedatteren Iona - der netop har brug for al den støtte hun kan få med udfordringer i privat- og skolelivet. 

     

    Ingen åbne arme

    Mens Lyn render rundt i hjemmet med sin selvfornedrende pukkelryg, forsøget Iona at tilpasse sig den alt andet end åbenhjertige modtagelse, hun får i sin nye skoleklasse.

     

    Ultimativ fornedrelse

    Her er en gruppe piger så nedgørende og hadefulde, at det sætter nye rekorder for fornedrelse. Hvad de udsætter Iona for af frygteligheder overgår enhver forstand, og hjemme er moderen mere og mere kørt ud på sit eget sidespor, samtidig med at hun oplever datterens helvede lettere distanceret. Affære kan hun i hvert fald dårligt tage.

     

    Raffinerede kontraster

    Haywoods film rummer en raffineret kontrastfuldhed mellem den ubeskriveligt grå-deprimerede historie og den farverige indpakning. Farverne og filtreringerne i billederne står skarpt og skærer så meget desto mere smerteligt, når nu de to kvinder lever det vågne mareridt.

     

    Umenneskelig behandling

    I takt med den umenneskelige behandling, de begge udsættes for, vokser også ønsket om virkelighedsflugt - elegant eksemplificeret i en stribe mærkværdigheder af mere eller mindre drømmeagtig karakter.

     

    Nærværende lyddesign

    Natalie Holts underlægningsmusik er meget varieret og ind imellem lidt for stemningsstyrende, ellers er "Pin Cushion" præget af nærvær også i lyddesignet. Både Lily Newmark og Joanna Scanlan præsterer fænomenalt.



    Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2017, Storbritannien, Psykologisk drama, Teenagere, 82 min.

    Dansk titel: Pin Cushion
    Instr: Deborah Haywood Prod: Gavin Humphries, Maggie Monteith Manus: Deborah Haywood Foto: Nicola Daley Klip: Anna Dick; Nick Emerson Mus: Natalie Holt
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation