Kærlighedens melodi (1959)

  To musikglade unge mennesker er underlagt deres respektive fædres indbyrdes magtkamp. Der må gøres noget!


  PJANK & SANG

  Sammenhængende film:

  Verdens rigeste pige (1958)

  Kærlighedens melodi (1959)

   

  Ikke præget af nogen stor opfindsomhed, men letløbende og umiddelbart munter takket være et par veloplagte skuespillerpræstationer og en kækt musikalsk iscenesættelse. "Kærlighedens melodi" er en slags efterfølger til "Verdens rigeste pige" fra året før - de to eneste danske film med de kendte sangfugle Nina og Frederik.

   

  Konservative fædre

  De to unge mennesker, Susanne og Peter, bor dør om dør hos deres respektive forældre i et pænt villakvarter. De er begge meget glade for musik - og begge underlagt stokkonservative fædre, der ikke ser musikken som en levevej, særligt ikke beat-musikken!

   

  Stjæler billedet

  Fædrene spilles af Preben Mahrt og Gunnar Lauring, og de to herrer stjæler billedet næsten helt fra de to sangfugle, der ellers er kørt i stilling som filmens samtids-trækplaster (foruden selvfølgelig Louis Armstrong, der reder trådene ud i filmens slutning.)

   

  Ærkefjender

  Mahrt og Lauring er ærkefjender og bekæmper hinanden med hud og hår. Men på et tidspunkt indser de dog alligevel, at det nok er bedst at samabejde i stedet, hvilket deres børn så også kommer til at nyde godt af, så livet kan gå fra mol til dur.

   

  Tam turteldue-kurren

  Selvom Mahrt/Lauring-konstellationen er piv-overfrisk, lykkes det alligevel de erfarne skuespillere at løfte rollerne til en komisk elegance, der er klædelig. Mindre interessant er van Pallandt-parrets optræden, der mest af alt er tam turteldue-kurren og selvfølgelig en stribe (langtrukne) sangnumre.

   

  Arhoff med vakse replikker

  Christian Arhoff optræder tamt på karrierens rutine som spradebasset bartender med ordet i sin magt. Da en ung kvinde fortæller ham, at der er tusindvis af teblade i hendes te, udbryder Arhoff: "Ja, minsandten, der er kommet negersne i kineservandet!"  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024