Mad Men [7] (2015)

  I 1960'ernes New York kæmper en række ansatte på et stort reklamebureau med tilværelsens mange prøvelser.


  EVIG RUS I ENSOMHEDEN

  Sammenhængende i denne serie:
  Mad Men [1] (2007)
  Mad Men [2] (2008)
  Mad Men [3] (2009)
  Mad Men [4] (2010)
  Mad Men [5] (2012)
  Mad Men [6] (2013)
  Mad Men [7] (2015)

  En æra er slut og ikke uden tårer på kinden: sidste sæson af "Mad Men" afrunder smukt men også en kende kantet de mange års intrigante og sjæleligt smertefulde op- og nedture i New York.

  Hårfin balance
  Det er en kunst og en hårfin balance at finpudse og sammenflette et så komplekst netværk af personer og mellemmenneskelige dramaer, som har præget "Mad Men"-serien fra 2007-2015.

  Kortene på bordet
  I 7. sæson er det blevet tid til at få lagt kortene på bordet og få lukket små og store huller, og det lykkes i det store og hele flot og tankevækkende: men med en lidt ærgerlig slagside mod det sentimentale.

  Altomfavnende intensitet
  Nu fylder afrundings-frustrationen forsvindende lidt i det samlede billede af serien - generelt har det været svært at få armene ned i en altomfavnende intensitet med stof til eftertanke.

  Kantet afrunding
  Men netop i dette nærved perfekte helhedsbillede er det nødvendigt at fremhæve 7. sæsons små svagheder, der bl.a. kommer til udtryk i en let opjusteret stemningsmusik og en kantet abrupt afrunding af udvalgte hovedpersoners skæbne.

  Mesterlige episoder
  Undervejs i sæsonen serveres velkendt mesterlige episoder, der indrammer den evige rus i ensomheden - seriens kendetegnende famlen efter anerkendelse og omfavnelse, og de små hår rejser sig i nakken, når afvisninger, svigt, sygdom og afmagt serveres i seriens velkendte intensitet.

  Sandheder & usandheder
  Skuespillet er stadig seriens helt store og centrale kerne, og Jon Hamm får mulighed for at træde lidt ud af comfort zone, i takt med at sandheder og usandheder mødes i et forsøg på at finde en form for mening i hverdagsgalskaben.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, USA, Drama, Romantik, 650 min.

  Dansk titel: Mad Men [7]
  Instr: Scott Hornbacher, Michael Uppendahl, Chris Manley, Phil Abraham, Matthew Weiner, Jennifer Getzinger, Jared Harris Prod: Blake McCornick m.fl. Manus: Matthew Weiner m.fl. Foto: Chris Manley m.fl. Klip: Tom Wilson m.fl. Mus: David Carbonara
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation