No Good Deed (2002)

  Politimanden Jack havner i jagten på en forbryder bagbundet hos en hårdkogt bagmand og hans håndlangere


  FLUEPAPIRS-KLÆBRIGT

  Bob Rafelsons instruktørkarriere strakte sig over talrige årtier og har gennem årene budt på meget forskellige film med tilsvarende spænd i kvalitet.

  Mystisk novelleforlæg
  32 år efter mesterstykket, Five Easy Pieces (1970), fristedes veteraninstruktøren af Dashiell Hammets mystiske novelle, "The House on Turk Street", og fik hurtigt engageret stjerneskuespillere til en filmatisering.

  Tæt på bunden
  "No Good Deed" er hverken en god film eller en værdig krone på en lang instruktørkarriere. Det kunne den pæne anmelder taksere til en hurtigt glemt filmoplevelse, men sandheden er, at bunden er tæt på at være nået.

  Bagbundet hos bagmanden
  Det er historien om politimanden Jack der i jagten på en forbryder havner bagbundet hos en hårdkogt bagmand og hans håndlangere - midt i planlæggelsen af et stort anlagt bankkup.

  Fælles passion
  Mens forbrydelsen effektueres er Jack overladt til sexkillingen Erin, der viser sig at have et godt hjerte og passer pænt på Jack i huset på Turk Street, mens de sammen finder ud af, at de deler en passion for klassisk musik.

  Klæbrigt som fluepapir
  Stereotyperne er mere klæbrige end fluepapir, og klichéerne hæfter sig lag på lag på lag som små irriterende fluer. Blandt de håbløse roller får Stellan Skarsgård det bedste ud af sin superskurk, mens Milla Jovovich og Doug Hutchison er gumpetungt ligegyldige.

  Uinspireret
  Visuelt er "No Good Deed" stort set flad og uinspireret. Brugen af klassisk musik i filmens handling er sukret men dog et lille plaster på såret. Ellers er her rigelig af dikterende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, USA, Tyskland, Krimi, Action, 103 min.

  Dansk titel: No Good Deed
  Instr: Bob Rafelson Prod: Barry M. Berg, David Braun, Herb Nanas, Sam Perlmutter Manus: Christopher Canaan, Steve Barancik Foto: Juan Ruiz Anchía Klip: William S. Scharf Mus: Jeff Beal