Not Fade Away (2012)

  En ung fyr i 60'ernes New Jersey bliver forsanger i sit band, men livsstilen passer ikke hans far.


  BESAT AF BEAT

  The Sopranos (1999-2007)-bagmanden David Chase spillefilmsdebuterer her som instruktør i en alder af 67 år med et kærligt (selv)portræt af ungdommens op- og nedture i New Jersey i en musikalsk kulisse.

  Besat af beat
  Her er den unge Douglas besat af beat og arbejder sig op i graderne i et lille band, så han til sidst er forsanger og i tilgift womanizer.

  Tungt på hjemmefronten
  Men ikke alt kører på skinner. På hjemmefronten er det tungt. Douglas’ far forstår ham ikke, og moderen er en morgenkåbeklædt nikkedukke, når farmand tager fat på sin ufiltrerede kritik af sønnikes livsstil.

  Fint balanceret
  "Not Fade Away" er en fint balanceret dramatisk 60’er-historisk film, hvor den tidstypiske musik spiller en hovedrolle. Således er handlingens musik filmens eneste, og hermed skabes et ærligt lydbillede.

  Følt & nuanceret
  John Magaro er overbevisende i hovedrollen som Douglas med den spinkelt-interessante stemme, og så får man varme kinder i scenerne med James Gandolfini i rollen som faderen: endnu en følt og nuanceret præstation, hvor rollens karakter læner sig en del op ad Tony Sopranos.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Drama, Musik, Teenagere, 112 min.

  Dansk titel: Not Fade Away
  Instr: David Chase Prod: David Chase, Mark Johnson Manus: David Chase Foto: Eigil Bryld Klip: Sidney Wolinsky