L' uomo che verrà (2009)

  En lille pige har ikke sagt et ord i flere år efter at have mistet sin bror. Nu venter hun på, at moren skal nedkomme igen, mens SS og krigen rykker nærmere.


  LILLE PIGE HELT ALENE

  Sammensat og ikke helt vellykket italiensk krigsdrama, der arbejder meget grundigt med at støbe et fundament af nærvær for at det skal virke så meget desto mere grusomt, når det hakkes i stykker.

  Barske løjer
  Faktum er, at vi skal halvanden time ind i handlingen, før filmen begynder at bide fra sig. Men så er det omvendt også vanskeligt at forholde sig andet end hovedrystende til de barske begivenheder.

  Krigen i baghaven
  En lille pige, der har valgt ikke at sige et ord siden hendes bror døde, er øjestenen i en italiensk familie. 2. verdenskrig raser og rykker snart ind i baghaven, og med dén både SS og italienske partisaner, der ikke vil de lokale det godt.

  Stilistisk ren
  "L'uomo che verrà" er en stilistisk ren og smuk filmoplevelse. Her er kælet for detaljerne, og de italienske landskaber spiller en hovedrolle. Underlægnings-musikken er af og til underligt malplaceret, men kan også vige for billederne.

  Svingende kvalitet
  Skuespillet er af lidt mere svingende kvalitet, det er i det hele taget svært at blive grebet af den vægtige familiesaga-del. Da vanviddet bryder ud i lys lue, spærrer man øjnene op og bliver grebet af foragt og undren. Det er filmens stærkeste del, men ude af balance ligesom filmen som helhed.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2009, Italien, Krigsdrama, Børn på film, 115 min.

  Dansk titel: The Man Who Will Come
  Instr: Giorgio Diritti Prod: Simone Bachini, Giorgio Diritti Manus: Giorgio Diritti, Giovanni Galavotti, Tania Pedroni Foto: Roberto Cimatti Klip: Giorgio Diritti, Paolo Marzoni Mus: Marco Biscarini, Daniele Furlati
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation