Enough Said (2013)

  En enlig massøse falder for en fyr, som hun til at begynde med slet ikke regner som sin type.


  MARKANT FØLING

  Lad det være sagt med det samme: "Enough Said" er en gennemsympatisk og kærlig romantisk film med en både komisk og dramatisk hjertebanken.

  Kærlighed ved første blik
  Eva er massøse og enlig mor til en teenagepige. Hun har egentlig afskrevet romantik i sit liv, da hun møder den lune og humoristiske Albert. Han er ikke hendes præcise billede på en sexet mand, men hun bliver snart grebet af hans ærlige og kærlige facon.

  En krise
  Der opstår dog en alvorlig krise for Eva, da hun begynder at massere og blive gode venner med digteren Marianne: efterhånden står det nemlig klart, at Marianne er Alberts ekskone.

  Smittende udstråling
  "Enough Said" blev James Gandolfinis sidste store rolle og er et pragtfuldt bevis på hans spændvidde som skuespiller. Den store empati, den enorme og smittende udstråling, den stoiske ro: Gandolfini rummede så meget mere end hårdkogte gangstertyper.

  Eminent samspil
  Samspillet med Julia Louis-Dreyfus er ganske enkelt eminent: vittigt, detaljeret, kejtet, pinligt og hjerteligt. Den midaldrende kærlighed i et portræt helt uden krukkeri.

  Markant føling
  Nicole Holofcener instruerer med en markant føling for de små og store følelsers registre. Og denne føling formidles igen i de dygtige skuespillere. Gandolfini, der i vanlig generthed til det sidste betvivlede sin evne til at spille førsteelsker ("Ring til Alec Baldwin, han kan spille Albert"), præsterer rent ud sagt fænomenalt.

  Små & store udfordringer
  Genrebetegnelsen "romantisk komedie" bør ikke afskrække nogen. "Enough Said" er først og fremmest en detaljeret dramatisk film om kærlighed, afmagt og hverdagens små og store udfordringer.

  Tæt på det røde felt
  Og uden den lovligt sødladne underlægningsmusik havde filmoplevelsen ganske givet været helt oppe i det positivt stemte røde felt.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2013, USA, Romantik, Drama, Komedie, 93 min.

  Dansk titel: Enough Said
  Instr: Nicole Holofcener Prod: Stefanie Azpiazu, Anthony Bregman Manus: Nicole Holofcener Foto: Xavier Grobet Klip: Robert Frazen Mus: Marcelo Zarvos
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Louis.Dreyfus)