The Taking of Pelham 123 (2009)

  En superskurk tager et metrotog med passagerer som gidsel i planen om at få udbetalt $10 mio.


  DUMSMART ACTION

  Flad og dumsmart actionthriller med en overspillende John Travolta som superskurken, der tager et metrotog med passagerer som gidsel i planen om at få udbetalt $10 mio.

  Skurke og politikere
  Snart har han forbindelse til metrocentralen, hvor den vagthavende Walter Garber (i form af Denzel Washington) snart bliver bindeled mellem skurke og politikere.

  En opdatering
  "The Taking of Pelham 123" er en opdatering af 1974-filmen af samme navn, hvor Walter Matthau og Robert Shaw havde hovedrollerne. Der er næppe en eneste scene i 2009-filmen, der kommer som en overraskelse. Tony Scott kunne sit actionhåndværk, men fortællestilen er samtidig ofte meget vulgær og grim, komplet med besynderlige slow motion-virkemidler.

  Tryk på alle kedler
  Tryk på alle kedler og med en vis autenticitet, da meget af filmen er optaget on location i New York og undergrund. Hovedrysten er dog den reelle reaktion fra tilskueren i dette opskruede og kandiserede actionbrag fuld af sitrende klip og musik. James Gandolfini har en trist uinteressant rolle som New Yorks borgmester.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Storbritannien, Action, Krimi, Thriller, Tog på film, 106 min.

  Dansk titel: Kapring af Metro 123
  Instr: Tony Scott Prod: Todd Black, Jason Blumenthal, Tony Scott, Steve Tisch Manus: Brian Helgeland Baseret på: roman af John Godey Foto: Tobias A. Schliessler Klip: Chris Lebenzon Mus: Harry Gregson-Williams