Italian Gangsters (2015)

  En flok skuespillere spiller roller som fortidens italienske bad guys.


  TEATRALSKE STRØMME

  Umiskendeligt prætentiøs dokumentarfilm, der i en blanding af fiktionaliseret dokumentarisme og teatralsk iscenesættelse forsøger at sætte sig tungt på fortidens små og særligt store synder.

  Mafiøs storhedstid
  Nærmere bestemt den italiensk mafiøse storhedstid, hvor rigtige mænd var gangstere i sort & hvidt, og hvor sund fornuft ofte blev sat på plads af våben i hånden på magtfulde mænd.

  Et skråplan
  Instruktør Renato De Maria er virkelig ude på et skråplan her. Og nærmest på de skrå brædder, i den forstand at "Italian Gangsters" er en form for teaterstykke.

  Krukket formel
  Det står klart efter ganske få scener, at filmen ikke vil afvige fra den pænt sagt krukkede formel, hvor yngre skuespillere i perfekt trepunktsbelysning på sort baggrund reelt spiller roller som fortidens gangstere.

  Karrikeret italiensk
  Her gestikuleres på bedst karikerede italienske vis, når de yngre mænd stolt fortæller om storhedstiden i 50'erne - og denne stil, eller teaterforesting - er filmens klart herskende.

  Arkiv-afstikkere
  Ind imellem får vi afstikkere til arkivfilm med virkelige gangstere i aktion eller klip fra italienske spillefilm med et gangstertema.

  Brovtende musikunderlagt
  Disse, filmens potentielt ærlige billeder, er paradoksalt nok brovtende musikunderlagt i en underligt ufunderet stil - men så må vi også hurtigt tilbage til teaterstykket - filmens eksperimenterende krop.

  Fungerer ikke
  Vanskelig film at sidde igennem. Alt i alt må man hovedrystende konstatere, at ingen elementer i den valgte fortællestil fungerer.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, Italien, Dokumentar, Krimi, 87 min.

  Dansk titel: Italian Gangsters
  Instr: Renato De Maria Klip: Letizia Caudullo Mus: Lele Marchitelli
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation