Law Abiding Citizen (2009)

  En enkemand sætter sving i en sofistikeret hævnaktion mod alt og alle, efter at hans kone og datter er blevet brutalt myrdet.


  SOFISTIKERET HÆVN

  Topunderholdende actionkrimi på usandsynlighedernes bølgelængde men med en saftig og kompromisløs fremdrift, der er både modig og flot iscenesat.

  Bedsteborger på glatis
  Bedsteborgeren Clyde Shelton bliver alene, da en koldblodig indbrudstyv slår både konen og datteren ihjel for øjnene af ham.

  Hævnen i egen hånd
  Clyde oplever efterfølgende, at det amerikanske retsvæsen ikke afsiger rimelige domme: Kun den ene af de to indbrudstyve får en dødsdom. Ham, der rent faktisk slog ihjel, får en meget mild dom.

  Under radaren
  Nu iscenesætter Clyde alle tiders hævnaktion, hvor moderne teknologi sætter dagsordenen og snyder både politi, stat og FBI.

  Visuel lækkerbisken
  "Law Abiding Citizen" er en visuel lækkerbisken med smuk og bekostet fotografering og råt eksekveret hævn udi eksplosioner og endnu mere eksplicitte ubehageligheder.

  Imod strømmen
  Det er som nævnt ikke synderlig sandsynligt, men det fungerer i den tiltagende åndeløse spænding, der ind imellem har modet til at gå imod den sædvanlige ”lykkelig-love-you”-kausalitet. Filmens fortællestil er nydelig uden at være svulstig. Brian Tylers mildt sagt dødssyge underlægningsmusik havde man dog været bedre tjent uden.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024