L' odyssée (2016)

  Flere generationer af Cousteauer udforsker havets dybder og dyreliv med undervandskameraer, og deres film vinder priser på de helt store filmfestivaler.


  HELT EFTER BOGEN

  Meget lidt overraskende og tilmed kedeligt stømlinet biografisk film om alle tiders mest berømte franske undervandsopdager, Jacques-Yves Cousteau, og hans sønner der fulgte i farmands fodspor. "L'odysée" er en vaskeægte feel good-film med alle mulige intriger til at true idyllen, herunder utroskab og sultne hajer.

   

  Lækre, fede godbider

  Flot fotograferet, og i det hele taget en film, det er svært at indvende meget imod på de tekniske felter. Instruktøren Jérôme Salle kan sit kram, og hans skuespillere trives som fisk i de store blå oceaner - for de bliver konstant fodret med lækre, fede godbider fra det forudsigelige manuskript.

   

  Værd at investere i

  Jacques-Yves Cousteau opfandt på mange måder undervands-eventyreren, og efter lidt begyndervanskeligheder fik han også overbevist verden om, at det var et felt, det var værd at investere i. Investorerne så på den anden side mulighederne i, at Cousteau kunne finde oliefelter til dem, når nu han alligevel dykkede.

   

  Oceaner af intriger

  Der er oceaner af intrigante gnidninger mellem far og søn, husbond og kone, haj og våddragt. Ingen af dem kommer som en overraskelse, og tilbage sidder man med en filmoplevelse, der nok er nydelig, men som er tilsvarende kedelig - selvom den er spækket med flotte undervandssekvenser.

   

  Bedst i starten

  Bedst og mest smittende oprigtigt fungerer filmens første tre kvarters tid, mens der endnu er fokus på Jacques-Yves som yngre med to små nysgerrige drenge rendende om benene. Herefter vander begivenhederne bogstavelig talt ud i det pæne, udglattede og bølgefri spændingsudløsende.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, Frankrig, Belgien, Drama, Biografi, Dyr på film, Børn på film, 122 min.

  Dansk titel: Jacques – en mand af havet
  Instr: Jérôme Salle Prod: Olivier Delbosc, Nathalie Gastaldo, Philippe Godeau, Marc Missonnier Manus: Jérôme Salle, Laurent Turner Baseret på: bog af Jean-Michel Coustaeu & Albert Falco Foto: Matias Boucard Klip: Stan Collet Mus: Alexandre Desplat
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation