The Good Neighbor (2016)

  Et par kække gymnasiedrenge udfører et eksperiment, der omfatter kameraovervågning og terrorisering af genboen. Det må ende galt.


  RAFFINERET THRILLER

  Ferm og veludført, om end lovlig kæk, thriller, der finder to teenagedrenge i en tiltagende knibe. De har for sjov skyld sat sig for at overvåge den ældre genbo, singlen Harold Grainey. Derfor har de sat talrige skjulte kameraer op i hans hjem, og når det skal være ekstra "morsomt", får de bl.a. dørene til at knalde op og i af sig selv.

   

  Kører af sporet

  Den ene af drengene, ham der bor overfor Grainey, har aldrig brudt sig om den ældre mand. Og han har alle mulige forestillinger om, hvad Grainey kan holde skjult for omverdenen. Men drengenes lille projekt skal snart vise sig at køre helt af sporet.

   

  Etisk diskutabel leg

  "The Good Neighbor" er overraskende dygtig til at troværdiggøre den etisk meget diskutable leg, som drengene har gang i. Filmen fortælles i en velfungerende blanding af dokumentarist-realisme (drengene filmer sig selv, de skjule kameraer filmer Grainey) og klassisk gyser/thriller-narration, hvor spændingen kommer rislende ud af dygtigt opbyggede effekter.

   

  Naive drenge

  Musikkens rolle er behageligt nedtonet, og når den er på, har den mest karakter af et elektronisk orgelpunkt af svag styrke. Logan Miller og Keir Gilchrist agerer pænt og naivt i gerningsmændenes samspil, men det er James Caan, der stjæler billedet - selvom han stort set ikke siger en lyd i hele filmen.

   

  Introvert tristesse

  I en blanding af omverdenshadefuld galskab og introvert tristesse formidler erfarne Caan al den nerve, som filmen har brug for, og det smitter både af på de øvrige spillere og filmoplevelsen som hele.

   

  Tankevækkende slutning

  Slutningen er tankevækkende og slet ikke ueffen. I øvrigt klippes der lidt frem og tilbage i tid mellem drengenes retssag og deres eksperiment - en veksling, der ikke fungerer uden bump.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2016, USA, Krimi, Thriller, Gyser, Teenagere, 98 min.

  Dansk titel: The Good Neighbor
  Instr: Kasra Farahani Prod: Elana Barry, Allan Mandelbaum, Rosalie Swedlin, Giri Tharan Manus: Mark Bianculli, Jeff Richard Foto: Alexander Alexandrov Klip: Kathy Gatto Mus: Andrew Hewitt
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation