You're Ugly Too (2015)

  En forældreløs 11-årig pige får chancen for en tættere tilknytning, da hendes onkel prøveløslades. Men kan de to finde hinanden?


  UTILPASSET VENSKAB

  + PLUS: ærlig | spil | skævhed
  -MINUS: musik | mangler den sidste gnist

   

  Børnedrama med hjertet på rette sted: I børnehøjde og med glimt i aortaen. Historien om 11-årige, forældreløse Stacey serveres overvejende kærligt og ærligt, men der er omvendt ikke gnist nok i portrættet til, at filmen brænder igennem som meget mere end en forlænget kortfilm.

   

  Sarkastisk distance

  Stacey har for længst opgivet nærvær i livet og har tillagt sig en sarkastisk distance til tilstedeværelsen. Som forældreløs kastebold mellem forskellige plejefamilier har hun i dén grad behov for en mere stabil base. Dén mulighed får hun, da onklen Will løslades fra fængsel før tid: Han har fået lov til at komme ud i det virkelige liv. Viser han sig duelig som plejefar, kan han få tjansen.

   

  Bundsolidt tillidsforhold?

  Men det er ikke let at etablere et bundsolidt tillidsforhold. For onkel WIll er heller ikke den mest klippefaste voksenfigur i Irland. Han har stadig en del horn, han skal have rendt af sig, og hvordan forklarer man det til en skrøbelig og samtidig attitudemæssigt hårdhudet niece?

   

  Skævt forhold

  Instruktør og manusforfatter Mark Noonan skildrer meget fint og jordbundet det skæve forhold onkel og niece imellem. Men man savner alligevel den lille ekstra nerve, der kunne have ført kammerspillet dybere ind i smerten, afsavnet og tvivlen, der ligger så dybt i det umage forhold.

   

  Afrundet parløb

  Vigtigt for filmoplevelsen er parrets afrundede spil, der aldrig forfalder til melodrama, men som til gengæld også opleves som lidt for indstuderet. Igen savner man det sidste ekstra. Desværre er "You're Ugly Too" tæt pakket i underlægningsmusik, der tager en pæn bid af toppen af dette ganske fine lille børnedrama.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2015, Irland, Drama, Børn på film, 81 min.

  Dansk titel: You're Ugly Too
  Instr: Mark Noonan Prod: Conor Barry, John Keville Manus: Mark Noonan Foto: Tom Comerford Klip: Colin Campbell Mus: David Geraghty
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN-N - Best First Feature Award-nomination
  • BERLIN-N - Crystal Bear-nominering