The Eichmann Show (2015)

  Et professionelt filmhold får til opgave at filme den israelske retssag mod topnazisten Adolf Eichmann.


  NEGLEBIDERI BAG KAMERAET

  Film om Eichmann:
  Eichmann (2007)
  The Eichmann Show (2015)

  Velkoreograferet og nøjagtig gengivelse af den stort anlagte og tv-transmitterede retssag mod Adolf Eichmann. Da den israelske efterretningstjeneste endelig opstøvede nazisten i Sydamerika, gik planlæggelsen af en retssag i Israel straks i gang.

  Neglebideri bag kameraet
  Filmen følger holdet bag optagelserne af retssagen. For første gang i tv-historien blev en retssag live-transmiteret til hele verden, og det førte neglebideri med sig hos instruktøren og produceren.

  Teknisk dobbelthed
  "The Eichmann Show" lykkes flot i den tekniske dobbelthed, der ligger i at veksle mellem optagelser fra den rigtige retssag og den dramatiserede. Indfangelsen af Eichmanns ondskab og "uskyldighed" emmer af autenticitet.

  Stemningstunge slagsider
  Langt mere problematisk er filmens alt for stemningstunge slagsider: vi skal ikke være i tvivl om, hvem der onde, og hvem der er gode - og ikke mindst: hvor frygtelige begivenheder, Adolf Eichmann var ansvarlig for.

  Alt for meget musik
  Det kommer særligt til udtryk i brugen af musik, hvor den generelt fortærskede langsomme sats af Henryk Góreckis tredje symfoni bogstavelig talt sovser virkelighedens mareridt ind.

  Sprødt samspil
  Der er sprødt samspil mellem Martin Freemans ihærdige producer og Anthony LaPaglias mere skeptisk-modtagelige instruktør, hvorimod stereotyperne får det til at drive ned ad væggene i birolleportrætter med forskellige lig i lasten eller moralsk fordømmelse.

  Hæderlig historietime
  Som en historietime om Eichmanns retssag fungerer filmen hæderligt. I sin dramatisering bliver "The Eichmann Show" imidlertid ganske enkelt for meget rød bøf med blodstænk.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2015, Storbritannien, Drama, Historie, Biografi, 90 min.

  Dansk titel: The Eichmann Show (tv)
  Instr: Paul Andrew Williams Prod: Laurence Bowen, Ken Marshall Manus: Simon Block Foto: Carlos Rossi Klip: James Taylor Mus: Laura Rossi