The Stickup (2002)

  En politimand har tilsyneladende røvet en bank og er på flugt. Men er det nu også ham? Svaret kommer sent i denne thriller med et twist.


  BANKKUP MED MYSTIK

  James Spader får bragt denne ujævne thriller op i niveau med en fin præstation som politimanden John Parker, der vist nok/vist nok ikke har røvet en bank og nu har blod på hænderne.

  Gnistrende seksualtænding
  Snart er det lokale politi på sagen, og John Parker bliver lappet sammen af en lokal heltinde, som han møder på en bar med gnistrende seksualtænding til følge.

  Mærkelige drejninger
  Men hvad er det lige med ham John Parker og de mærkelige drejninger i handlingen? "The Stickup" viser sig snart ikke at være nogen helt almindelig thriller. Der er mystik med i spillet.

  Direkte til video
  Filmen er skudt direkte til video, men derfor kan instruktør Rowdy Herrington jo godt have kunstneriske ambitioner. Og "The Stickup" er da også en ganske hæderlig film i en pæn indpakning.

  Universel bankrøver-dramatik
  Men efterhånden som mystikken overtager den tilsyneladende helt almindelige kriminelle handling, mister filmen en del af sin universelle bankrøver-dramatik.

  På det jævne
  Noget genvindes hen imod slutningen, men generelt er filmoplevelsen som hele på det jævne. Med standardmusik af David Kitay.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2002, Canada, USA, Krimi, Action, Mystik, 97 min.

  Dansk titel: The Stickup
  Instr: Rowdy Herrington Prod: Dan Howard, Shelly Strong Manus: Rowdy Herrington Foto: Chris Manley Klip: Harry B. Miller III Mus: David Kitay