Blue Sky (1994)

  En kvinde har svært ved at finde fodfæste i tilværelsen, men bakkes op af sin trofaste mand.


  REN UTILREGNELIGHED

  "Blue Sky" er en film med en meget trykket atmosfære. Tordenen buldrer stort set hele tiden i overført betydning, den blå himmel er svær at få øje på, og dog er den ikke så langt væk.

  Sorte skyer
  Kunne man bare få tømt den sorte sky for regn: Husmoderen Carly Marshall (Jessica Lange) er en forfærdeligt humørsyg kvinde, der har meget svært ved at kontrollere sine følelser. I bund og grund er hun et vældig godt menneske, men hendes temperament er ustyrligt.

  Vidt omkring
  Carly er godt gift med den fremtrædende militærmand Hank (Tommy Lee Jones), og hans arbejde med atomvåbenforsøg bringer familien Marshall vidt omkring, og de skifter også ofte bopæl.

  Humørsyge
  Den seneste flytning er mere, end Carly kan bære, og hun går helt i baglås ved ankomsten til det nye hus. Hendes to døtre kan ikke holde hende ud, når hun går i sort, men Hank bliver ved med at tage sig kærligt af sin humørsyge kone. Han elsker hende ganske enkelt alt for højt.

  For meget af det gode
  Men det kan også blive for meget af det gode. Mens Hank er af sted på atomforsøg i fjorten dage, har Carly en affære med Hanks overordnede, Vince Johnson (Powers Boothe). Det bliver opdaget af Hanks datter Alex, da hun er ude at flirte med Vince Johnsons søn.

  Svært at tackle
  Hvordan skal Hank nu tackle dét? Da han kommer til at sige for meget, kan Vince Johnson uden problemer få ham anbragt på en sindssygeanstalt. Og hér sidder han kønt i suppedasen.

  Kamp for retfærdighed
  Men det får sjovt nok Carly ud af vagten, og hun kæmper nu indædt for retfærdigheden. Hendes mand har ikke fortjent dén skæbne. Sammen med døtrene besøger hun Hank, men han er helt dopet af medicin. Nu bliver Carly for alvor handlekraftig, men er hendes frisind nok i kampen for at få befriet Hank?

  Ikke de store udsving
  Storartet skuespil fra særligt Jessica Lange (der vandt både Oscar® og Golden Globe) holder dampen oppe i en ellers rimelig stillestående film. Der er ikke de helt store udsving i handlingen til at fastholde grebet i tilskueren.

  Teknisk skiller "Blue Sky" sig heller ikke meget ud fra mængden. Det er en stemningsfyldt, velspillet film uden det helt store stof til eftertanke, og det ekstreme plot twist bliver desværre også en sten i skoen for filmoplevelsen.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1994, USA, Drama, Romantik, Teenagere, 98 min.

  Dansk titel: Blue Sky
  Instr: Tony Richardson Prod: Robert H. Solo Manus: Rama Laurie Stagner, Arlene Sarner, Jerry Leichtling Foto: Steve Yaconelli Klip: Robert K. Lambert Mus: Jack Nitzsche
  Priser
  • AA - Bedste skuespillerinde (Lange)
  • GG - Bedste skuespillerinde (Lange)