The Dark Half (1993)

  En forfatter begraver officielt sit pseudonym – kun for at se sit andet jeg genopstå på uforklarlig vis.


  FORUDSIGELIG UHYGGE

  +  PLUS: spil | æggende mystik

  -MINUS: forudsigelig | plat historie

   

  Forudsigeligt uhyggelig filmatisering af Stephen Kings roman: Scenerne er barske, bizarre og uhyggelige, men i og med at tingene sker, som man venter det, går gassen meget tidligt af ballonen, og historien forekommer plat.

  En mystisk mand
  Forfatteren Thad Beaumont har længe skrevet bøger under pseudonymet George Stark. Ingen ved, at Thad står bag Stark, men en dag ankommer alligevel en mystisk mand, der kræver en stor sum penge for ikke at afsløre Beaumonts hemmelighed.

  Offentlig begravelse
  Det tvinger Beaumont til at træffe en stor beslutning: Han vil begrave George Stark foran pressen og på dén måde træde åbent frem og gå til bekendelse. Men det skal vise sig, at George Stark ikke sådan lader sig begrave. Snarere tværtimod. Straks efter at Beaumont og hans kone Liz har begravet pseudonymet, begynder der at ske meget uhyggelige ting i det lille Castle Rock-samfund.

  Mord på mord
  Det er en hård nød at knække for tilskueren, og det er absolut også det mest underholdende element i filmen. Byens sheriff har også svært ved at knække nødden, og han sætter ikke Beaumont fast trods de temmelig åbenlyse beviser.

  Kompliceret forklaring
  Forklaringen er temmelig tricky, men også langt ude og uheldigvis ringe skildret. Skuespillet er filmens stærkeste side. Timothy Hutton er overbevisende i filmens dobbelt-hovedrolle.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1993, USA, Gyser, Thriller, Mystik, 120 min.

  Dansk titel: Mørkets halvdel
  Instr: George A. Romero Prod: Declan Baldwin Manus: George A. Romero Baseret på: roman af Stephen King Foto: Tony Pierce-Roberts Klip: Pasquale Buba Mus: Christopher Young