Get Hard (2015)

  En uheldig millionær får en fængselsdom for et underslæb, han ikke har begået. Han hyrer en formodet eksfange til at lære sig fængselslivets faldgruber.


  KURSUS I HÅRDFØRHED

  Ikke uden komisk tæft og med både ublu racisme, sexisme og almindelig nedladenhed: "Get Hard" præsenterer allerede i sin titel menuen, der står på bøsse-, fængsels- og negerjokes fra ende til anden.

  Udsigt til fængsel
  Stakkels James er en talentfuld millionær, der pludselig idømmes fængsel for underslæb uden at være skyldig. Nogle vil ham det ondt eller rettere selv slippe af sted med millionerne, og nu er James knust over udsigten til flere år bag tremmer.

  Kursus i hårdførhed
  Han hyrer Darnell, som han tager for at være eksfange (selvom det kun er en fordom taget ud af den blå luft, fordi Darnell er sort). Darnell går til den velbetalte opgave med oprejst pande og lærer James en lang række tips og tricks, så han blandt andet bliver hårdkogt og kan klare mosten - heraf filmens titel.

  Herligt fordomsfuldt
  "Get Hard" er ikke komediegenrens glansforbillede men har en god håndfuld herligt fordomsfulde morsomme scener. Her er Will Ferrell nærmere sin komiske topform end i så meget andet b-crap, og han leverer varen i sine bekymrede antagelser om bl.a. voldtægter i fængslet.

  Under lavmål
  Kevin Hart står fint overfor Ferrell som den (30 cm. Lavere) coach, Darnell, men det er Ferrells film, og ham der leverer de sjoveste øjeblikke, selvom hovedparten af filmen er under lavmål.

  Politisk ukorrekt
  Højdepunkterne er også de politisk mest ukorrekte. Her folder alle fordomme og rendyrket racisme og sexisme sig ud i fuld flor. Som et led i forberedelserne til fængslet skal James lære at ondulere et lem. Det foregår ved at tage med Darnell på bøssecafé og "score" en fyr, som så føres med ud på toilettet, hvor den knælende James’ lange ben stritter ud under døren. Et pinefuldt (blow)job for James!

  Ingen overraskelser
  Ingen overraskelser i fortællestilen. Masser af frisk musik sørger for den rette ånd. Filmen er klart mest vellykket i sine rå udbrud, der skider på al etikette.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, USA, Komedie, Krimi, Fængselsfilm, 100 min.

  Dansk titel: Get Hard
  Instr: Etan Cohen Prod: Will Ferrell, Chris Henchy, Adam McKay Manus: Jay Martel, Ian Roberts, Etan Cohen Foto: Tim Suhrstedt Klip: Michael L. Sale Mus: Christophe Beck