Honkytonk Man (1982)

  En døende countrysanger drager afsted gennem landet med sin nevø i et sidste forsøg på at erobre musik-amerikas hjerte.


  MILDT SMUKT DRAMA

  Stil- og indsigtsfuld omend noget overfladisk skildring af og med Clint Eastwood, der i en anden hovedrolle også introducerer sin 14-årige søn, Kyle.

  Hostende countrysang
  Witt (Kyle) vil så gerne med sin onkel Red Stovall (Clint) ud i den store verden, hvor Red vil forsøge at gøre karriere som countrysanger. Det er kun fordi, Red lider af uhelbredelig tuberkulose, at Witt får lov til at tage med. Det er så meningen, at Witt skal se lidt efter sin onkel og sørge for, at han klarer sig igennem sine sidste dage.

  Pode bag rattet
  Med på rejsen er også gamle bedstefar, og de tre kører af sted i Reds flotte gamle cabriolet, mens Red sidder på bagsædet og spiller på sin guitar. Witt er chauffør, for Red er mildest talt ikke egnet til at sidde bag et rat. Snart nærmer de sig country-sangernes mekka, Grand Ole Opry, og Red stiller sig op på scenen foran et mindre bedømmelsesudvalg.

  Et godt tilbud
  Red får siden et tilbud, han ikke takke nej til, og den høje feber til trods bruger han nogle dage på at indspille nogle hits, der går rent ind hos producenten. Herefter er det op til bl.a. Witt at passe Red, mens han hoster sig ihjel.

  Ikke meget kød på
  Det er en venligtsindet og stedvis humoristisk fortælling, men der er mildest talt ikke meget kød på historien. Hovedpersonerne flytter sig gennem smukke landskaber og synger et par iørefaldende melodier... Vi ved oven i købet, at idyllen er på lånt tid, men hvad så? Man når aldrig at blive så involveret i personen Red Stovall, at hans sygdom kan give en klump i halsen.

  Kan sit kram
  Kyle Eastwood er tydeligvis ikke den fødte skuespiller, men der er gode scener nok i denne lille film til endnu engang at få bevist, at faderen Clint kan sit kram.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1982, USA, Drama, Komedie, Musik, Teenagere, Biler på film, 117 min.

  Dansk titel: Honkytonk Man
  Instr: Clint Eastwood Prod: Clint Eastwood Manus: Clancy Carlile Baseret på: roman af Clancy Carlile Foto: Bruce Surtees Klip: Ferris Webster, Michael Kelly, Joel Cox Mus: Steve Dorff