Killer's Kiss (1955)

  En bokser må kæmpe for både æren og livet, da han forelsker sig i en kompliceret kvinde.


  TIDLIG KUBRICK

  Stanley Kubricks anden film er en lille thriller på godt en time. Kubrick måtte selv skrabe penge sammen til sine tidlige film, og ved hjælp af venner og gode forbindelser skaffede han de $75.000, som "Killer's Kiss" er produceret for.
   

  Fremragende teknik

  At filmen er en lille thriller betyder ikke alene, at spilletiden kun er 64 minutter, men også at historien i sin udtryksform er meget lille. Der er ikke meget originalitet i Kubricks manuskript, men det sørger et fremragende teknisk arbejde for at kompensere for.

  Fantasifulde indstillinger
  Langt de fleste indstillinger er smukke, varierede, fantasifulde og ofte meget krævende for fotografen. Et eksempel er, da kameraet i en boksekamp i et par hurtige klip er placeret mellem bokserne i frøperspektiv.

  Teknisk enestående
  Kubrick har arbejdet meget bevidst med lyssætninger, hvilket blandt andet illustreres i scenen, hvor filmens skurk følger en boksekamp i tv. Detaljer som disse lyser langt væk af, at Kubrick fra starten var meget ambitiøs og omhyggelig. Med ganske få midler formåede han at gøre sine film teknisk enestående og dermed bane vejen for en karriere blandt de største i Hollywood.
   

  Tilnærmelsesvis professionel

  Davy Gordon er den tilnærmelsesvis professionelle bokser, der involverer sig romantisk med den yndige blondine Gloria Price. Gloria fortæller Davy sin livshistorie, der blandt andet omfatter nogle ubehagelige oplevelser, hun har haft med sin arbejdsgiver Vicent Rapello.

  En plads i hjertet
  Efterhånden indblandes Davy i Glorias problemer, og da hun bliver kidnappet af Rapello, der er dybt forelsket i den smukke kvinde, må Davy i aktion. Det lykkes ham at eliminere et par gangstere og i filmens interessante klimaks også Rapello - for derefter at erobre en virkelig stor plads i kvindens hjerte.

  Seværdig på flere niveauer
  "Killer's Kiss" er seværdig på flere niveauer, ikke mindst fordi den er en af Kubricks første film og dermed tydeligt illustrerer hans filmiske begavelse på et tidligt tidspunkt i karrieren. Selvom man ikke føler sig direkte opslugt af historien, indfanges man alligevel af det Kubrick'ske univers og hengiver sig til filmen. Uheldigvis har Kubrick også fået et ben ind i en slem Hollywood-sidegade med en lille sødsuppe-forelskelseshistorie, hvilket også på værste vis understreges i Gerald Frieds musik.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1955, USA, Thriller, Krimi, Drama, Romantik, Sport, 64 min.

  Dansk titel: Dræberkysset
  Instr: Stanley Kubrick Prod: Stanley Kubrick, Morris Bousel Manus: Stanley Kubrick, Howard Sackler Foto: Stanley Kubrick Klip: Stanley Kubrick Mus: Gerald Fried
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation