Liar Liar (1997)

  En lystløgner, som lever af sin lyveevne, kommer i vanskeligheder, da hans søns ønske om, at faderen ikke kan lyve for en dag går i opfyldelse.


  IKKE LØGN: EN MORSOM FILM!

  Denne film er fuld af løgn, simpelthen. Med en rig advokat, der har tjent alle sine penge på at lyve men til gengæld af samme grund har mistet sin kone.

  Veloplagt Carrey
  En ting der ikke er løgn, er at Jim Carrey er ualmindelig veloplagt i rollen som Fletcher Reede. Hans gummiansigt kommer i de helt rette og ret så morsomme folder. Og skønt historien er tættere på at være et vammelsødt amerikansk eventyr end en helstøbt komedie, så sørger Carrey for, at filmen er værd at se.
   

  En sag i retten

  Fletcher har en stor sag kørende i retten, og det er svært for ham at få set sin femårige søn Max. Faktisk har Max og hans mor Audrey planer om at rejse væk sammen med Audreys kæreste, Jerry.

  Et helt særligt ønske
  Sønnen er meget skuffet over, at han ikke får set sin elskede sjove far nok, og da Fletcher ikke dukker op som lovet på Max' fem-års-fødselsdag, ønsker Max, da han puster lagkagelysene ud, at faderen bare én dag ikke vil kunne sige en løgn.
   

  Styret af sanheden

  Ønsket går i opfyldelse! På advokatkontoret opdager Fletcher pludselig, at han siger, hvad han mener og slet ikke kan skrive en løgn heller. Han er pludselig fuldstændig styret af sandheden.
   

  Ikke så smart

  Det er selvfølgelig ikke så smart, når han står for sin vigtige retssag samme dag. På helt uforklarlig vis lykkes det dog alligevel Fletcher at vinde sagen med midler, der ikke skal afsløres her. I mellemtiden er familien så godt som rejst, og Fletcher når kun i allersidste øjeblik at vække konens hjerte, så hun vælger at blive og gøre både ham og Max glade.

  Kropsvridninger
  Det er når Fletcher er styret af trangen til at sige en løgn, at Jim Carrey er sjovest. Han vil lyve, men overmagten vil noget andet, og Fletcher vælter rundt på gulvet og vrider sin krop i helt vanvittige stillinger for at få kontrol over sig selv. Men lige meget hvad han gør, kan han ikke lyve, før de 24 timer fra lagkagelysene blev pustet ud er gået.

  Carreys film
  Justin Cooper er en rigtig nuttet og naturligt spillende knægt med en voldsom udstråling og et enestående talent. De fleste skuespillere har kun biroller, filmen er helt og holdent Jim Carreys, og det er lidt synd, at han ikke kan få en rolle, hvor han ydes lidt modspil og ikke ene mand skal hive hele succesen i hus.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1997, USA, Komedie, Fantasi, Børn på film, 82 min.

  Dansk titel: Fuld af løgn
  Instr: Tom Shadyac Prod: Brian Grazer Manus: Paul Guay, Stephen Mazur Foto: Russell Boyd Klip: Don Zimmerman Mus: John Debney
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Carey)