Man Trouble (1992)

  En nyskilt kvinde anskaffer sig en vagthund, og med den følger dens opdrætter, der tilmed viser sig at være en rigtig charmetrold.


  INGEN INSPIRATION

  Ganske overbevisende intetsigende romantisk komedie. Det er de stærke skuespillerkræfter, der lokker tilskueren til at se filmen.
   

  Svær skilsmisse

  "Man Trouble" er historien om den yndige Joan Spruance, der står midt i en skilsmisse og ikke rigtig ved, hvor hun skal gøre af sig selv. Hendes mand er sur, også når han skal dirigere sin operasyngende ekskone.

  Ældre charmetrold
  Efter at være kommet hjem til et ubehageligt indbrud, kontakter Joan et vagthundsfirma, der ledes af den noget ældre charmetrold Harry Bliss. Harry besøger Joan med vagthundevidunderet, der reagerer på tyske kommandosætninger (et af filmens nogenlunde morsomme islæt).

  Mystiske kriminalaffærer
  Joan og Harry fatter hurtigt sympati for hinanden. Joan, det forvirrede og hjælpeløse kvindemenneske og Harry, den rolige og hemmelighedsfulde hyggemand. Historien udvikler sig herefter i en akavet retning, hvor både Joan og Harry rodes ud i mystiske kriminalaffærer via Joans småskøre søster. Det viser sig så, når sandhedens time kommer, at Harry er en gift mand og i virkeligheden slet ikke hedder Harry men Eugene. Sig mig hvad er det her for noget?

  Historie uden inspiration
  Jack Nicholson spiller sit sædvanlige vidunderlige skuespil, men han har reelt intet manuskript og ikke ret meget modspil. Manuskriptforfatter Carole Eastman må have været i en ualmindelig inspirationsfattig periode under skrivearbejdet.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1992, USA, Italien, Komedie, Romantik, Dyr på film, Musik, 92 min.

  Dansk titel: Vagthund søges
  Instr: Bob Rafelson Prod: Bruce Gilbert, Carole Eastman Manus: Carole Eastman Foto: Stephen H. Burum Klip: William Steinkamp Mus: Georges Delerue