Tokarev (2014)

  En mand med en gusten fortid er faldet til ro i hverdagen. Men da hans datter bliver brutalt myrdet, må han i hævnrustningen.


  HÆVNEN ER BITTERSØD

  Et papirstyndt actionplot og en skare mere end almindeligt tam-spillende stjerner former her en actionoplevelse tæt på det tungen-ud-ad-vinduet-rækkende.

  Hævn for alle pengene
  Men der er alligevel et eller andet over hævntematikken, og måden den serveres på, der afstedkommer en lille portion actionelegance - og så muligvis det ufrivillige faktum, at den til at begynde med helt rolige fortællestil giver mulighed for at trække vejret.

  Action i storbyen
  Nicolas Cage spiller enkemanden og faderen Paul Maguire, der efter en fortid som kriminel er faldet lidt til ro. Men snart finder han sin datter kidnappet og siden myrdet, og så lægges der ikke fingre imellem på hævntogtet gennem storbyen.

  Noget ekstremt i vente
  Første halvdel af "Tokarev" - eller "Rage" som filmen også blev kendt som - er som nævnt forbløffende jordbunden. Her er Maguires livsstil fortalt i et roligt og, vil nogle sige, kedeligt tempo. Ikke desto mindre er det filmens klart bedste halvdel - for noget ekstremt og hævntørstigt er uundgåeligt i vente.

  Bitter mikstur
  Snart kammer filmen helt og aldeles over i en bitter mikstur af usandsynligheder, komplet med lidt underhåndsaftaler med politiet. Amerikanerne elsker det dér med selvtægt, hvor politiet sådan lige går med til at se gennem fingre med, at daddy går amok med en Tokarev.

  Filmen kæntrer
  Filmoplevelsen kæntrer nu helt efter bogen, og de himmelvendte øjnes fortællestil tager over. Komplet med ekstrem hektisk klipning, lyddesign og brug af musik. Bedst på skuespillerholdet er Peter Stormare i en lille birolle som kørestolsbundet "kammerat fra gamle dage", der giver gode råd.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, USA, Frankrig, Action, Krimi, Thriller, 98 min.

  Dansk titel: Rage
  Instr: Paco Cabezas Prod: Michael Mendelsohn, Richard Rionda Del Castro Manus: Jim Agnew, Sean Keller Foto: Andrzej Sekula Klip: Robert A. Ferretti Mus: Laurent Eyquem