The Peacemaker (1997)

  Amerikanske bombeeksperter kommer på overarbejde, efter at to tog er stødt sammen. En eksplosion og 3. verdenskrig truer.


  ET INFERNO AF LARM

  "The Peacemaker" er action i et helt vildt opskruet tempo, konstant i fart og med en nådesløs støj i form af et væld af sammenstød, eksplosioner og skudepisoder - samt Hans Zimmers uudslukkeligt hæsblæsende musik.

  Atomsprængstofsjagt
  Filmen fører sit publikum rundt til alverdens destinationer, i særlig grad det grå Østeuropa, hvor de store frustrationer lyser ud af ethvert individ, ifølge Hollywood. I Rusland støder et tog fyldt med arbejdsmænd sammen med et godstog fyldt med atomsprængstof. Naturligvis efter nøje planlægning af skumle, udslettelsesliderlige bagmænd.

   

  3. verdenskrig i forkøbet
  Hjemme i USA får bombeesksperterne travlt. Først og fremmest vil man undgå, at bomberne sprænges, men det vigtigste er at komme 3. verdenskrig i forkøbet.

  Energisk kvindelig ekspert
  Den umanerligt energiske kvindelige ekspert, Julia Kelly, og hendes camouflage-klædte hjælper, den store militærmand Thomas Devoe kaster sig frygtløst ud i opgaven. Det største problem viser sig at blive, at en jugoslavisk familiefar har snuppet en af atombomberne, som han nu - for at hævne tabet på sin familie under krigen - vil sprænge i luften midt i New York.

  Politisk rodebutik
  I helikoptere, jetfly og limousiner forfølger bombejægerne denne familiefar, og det er først nu, da filmen har viklet sig lidt ud af sin tåget politiske roderbutik, at larmen for en stund glider lidt tilbage for spændingen.

  Overbevisende rutinefilm
  Det er den kvindelige instruktør Mimi Leders første spillefilm, og hun har ordentlig spillet med musklerne. Det er der kommet en banal og forglemmelig actionfilm ud af. Skuespillet er klichépræget og uinteressant, teknikken er overbevisende rutinearbejde.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024