Raising Arizona (1987)

  En forbryder og hans ufrugtbare kvinde stjæler en baby fra en rig mand, men det må man jo selvsagt ikke.


  BLESKIFT I LOOP

  En ustyrligt dårlig komedie. Instruktørbrødrene Coen har virkelig vattet godt i det med "Raising Arizona".
   

  Plettet straffeattest

  Vaneforbryderen, H.I., gifter sig med den kvindelige betjent, Ed, men hulke - de kan ikke få børn. Og da H.I.s straffeattest er mere end plettet, er den eneste vej til en baby at stjæle en.

  At stjæle en femling
  Da den lokale mangemillionær har fået femlinger, beslutter parret at stjæle den ene, da det nok alligevel bare vil være en lettelse for de biologiske forældre.

  Baby efterlyst
  De tager babyen (Trey Wilson i filmens bedste præstation) til sig med krop og sjæl, og får svært ved at slippe ham igen. Et par af H.I.s venner er brudt ud af fængslet og hører nu om barnet, der er efterlyst.

  Giv aldrig op
  Da dusøren er på $25.000, snupper de ungen og kører deres vej. Men det kan H.I. og Ed naturligvis ikke bære, og de må efter de slemme forbrydere. Budskabet er hér, at man aldrig skal give op. Måske en dag, Ed alligevel bliver frugtbar.

  Ringe tidsspilde
  Hvis du griner bare én gang undervejs, er du meget heldig. "Raising Arizona" er simpelthen for ringe tidsspilde. Et par gode ord skal den dog have med på vejen for den stedvis eksperimenterende og ganske underholdende fotografering.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Komedie, Krimi, Børn på film, 90 min.

  Dansk titel: Arizona junior
  Instr: Ethan Coen Prod: Ethan Coen, Mark Silverman Manus: Ethan Coen, Joen Coen Foto: Barry Sonnenfeld Klip: Michael R. Miller Mus: Carter Burwell