The Return of the Pink Panther (1975)

  Den uduelige politi-inspektør Clouseau sættes på opklaringsarbejdet i forbindelse med et juveltyveri.


  LYSERØDGLØDENDE HUMOR

  Sammenhængende film:
  The Pink Panther (1964)
  A Shot in the Dark (1964)
  The Return of the Pink Panther (1975)
  The Pink Panther (2006)
  The Pink Panther 2 (2009)

  Denne fjerde i serien af "Lyserøde Panter"-film rummer vidunderlig humor: Peter Sellers er ubetalelig i rollen som inspektør Jaques Clouseau.
   

  Tvungen genansættelse

  Hans chef, Dreyfus, er lige sluppet af med Clouseau, som virkelig går ham på nerverne, da han straks efter bliver tvunget til at genansætte ham. Dette skyldes et tyveri af den berømte diamant "Den lyserøde Panter" fra et museum langt borte. Clouseau er naturligvis det lokale politis førstevalg, da han har jagtet juveltyven i årevis. Mistanken falder på Sir Charles Lytton, der nu er nødsaget til at gå i aktion - ikke nødvendigvis skyldig.

  Fjollede forklædninger
  Clouseau tager alle midler i brug for at finde beviser. Han går tæt på Lyttons kone, Claudine, der for længst har gennemskuet inspektøren og alle hans mildest talt fjollede forklædninger.

  Abnormt sugende støvsuger
  Det er netop disse forklædninger, der udgør filmens morsomste træk. Bedst er den heldigvis lange sekvens, hvor Clouseau forklædt som rengøringsassistent med en abnormt kraftigt sugende støvsuger går på jagt efter beviser på Lyttons hotelværelse i Schweiz. Masser af forførende humor, mestendels takket være en ualmindelig veloplagt Peter Sellers.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1975, Storbritannien, USA, Komedie, Farce, Krimi, 113 min.

  Dansk titel: Den lyserøde panter springer igen
  Instr: Blake Edwards Prod: Blake Edwards Manus: Frank Waldman, Blake Edwards Foto: Geoffrey Unsworth Klip: Tom Priestley Mus: Henry Mancini
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste musik
  • GG-N - Bedste skuespiller (Sellers)