Dexter [3] (2008)

  En ekspert i blod i Miamis drabsafdeling lever et dobbeltliv som helt almindelig hverdagsborger og seriemorder med speciale i at slå andre mordere ihjel.


  DOBBELTLIV #3

  Sammenhængende i denne serie:
  Dexter [1] (2006)
  Dexter [2] (2007)
  Dexter [3] (2008)
  Dexter [4] (2009)
  Dexter [5] (2010)
  Dexter [6] (2011)
  Dexter [7] (2012)
  Dexter [8] (2013)

  Langsomt arbejder tredje sæson af "Dexter" sig op næsten på niveau med første. Efter den temmelig svage anden sæson er der også pæne muligheder for at gøre det bedre. Vi befinder os dog stadig lige under middel. Efter at have skrevet nogle af de mest irriterende (kvinde)typer ud af serien, koncentrerer tredje sæson sig klogeligt mere indgående med vores amoralske mønsterhovedperson Dexter og hans mange akavede krumspring i hverdagen.

  Klaustrofobisk familieliv
  Hvor klaustrofobisk og begrænsende, familielivet end måtte være for deltidsmorderen, er det alligevel værd at stræbe efter. Det gennemnormale heteroliv udstråler jo alt det, som Dexter gerne vil dække sig ind under. Stereotyperne, der normalt hæftes på massemordere, som fx enspænder og særlig, vil Dexter jo meget gerne undgå at blive associeret med.

  Så normalt som muligt
  Så forholdet til den ideelle Rita udvides med en krøltop og et bryllup. Mere normalt kan det næsten ikke blive. Nu er det så op til Dexter at sno sig akkurat meget, at han stadig kan passe sin "hobby" uden at blive mistænkt eller opdaget.

  Et svagt led
  Tredje sæsons svageste led er desværre også det vægtigste. Dexter indleder en form for ven- og partnerskab med en højt-på-strå-jurist, der viser sig også at have morderiske tendenser. Det er som om, serien har svært ved at skrive sig udenom irriterende personligheder, der stjæler unødvendigt meget af det centrale billede. I tredje sæson er det Miguel, der spilles uden ret meget andet end middelmådig rutine af Jimmy Smits.

  Grådkvalt søster
  Den ofte grådkvalte søster Debra har endnu sine stærkeste sæsoner til gode, og Michael C. Halls Dexter-figur selv savner stadig kant og umiddelbar dybde. Kollegerne på Miami-politistationen levnes ikke megen mulighed for udvikling, men dog med en tand mere indhold end i anden sæson.

  Rigelig underlægningsmusik
  Tendensen med rigelig underlægningsmusik fortsætter. Op og ned ad stemningsregistrene fra det ene øjeblik til det andet i alt fra sambarytmer til begravelsestristesse og "eftertænksomme toner".  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Krimi, Drama, Mystik, Seriemordere, 636 min.

  Dansk titel: Dexter [3]
  Instr: Keith Gordon, Marcos Siega, John Dahl, Ernest R. Dickerson, Steve Shill, Tim Hunter Prod: Robert Lloyd Lewis m.fl. Manus: James Manos Jr. Baseret på: romanen "Darkly Dreaming Dexter" af Jeff Lindsay Foto: Romeo Tirone m.fl. Klip: Louis Cioffi m.fl. Mus: Daniel Licht
  Priser
  • GG-N - Bedste tv-serie
  • GG-N - Bedste tv-skuespiller (Hall)