True Romance (1993)

  Et nyforelsket par får fingre i en kuffertfuld narkotika, og den vil bagmændene selvsagt gerne have tilbage.


  ÆGTE VOLD OG KÆRLIGHED

  Hvor meget kærlighed, man kan nære til en film fyldt med gruopvækkende vold, afhænger af temperament og personlige grænser.
   

  Vold uden indpakning

  Men én ting er sikkert: "True Romance" kan ikke beskyldes for at pakke sin vold ind i vat, og netop derfor er det flydende blod og de høje vræl meget troværdige.

  En popcorn-forelskelse
  Christian Slater spiller den heldige unge mand Clarence Worley, der i en biograf overhældes af popcorn. Heldet består nu mere i, at hælderen er en ung og yderst yndig ung kvinde ved navn Alabama Whitman, og hun har helt klart i sinde at score Clarence.

  Et perfekt match
  Det viser sig, at de to passer perfekt sammen, men det viser sig også, at Patricia har en (kort) fortid som callgirl. Clarence kan lide at have styr på tingene, så han tager egenhændigt ud til Alabamas alfons Drexl for at hente Alabamas ting.
   

  En væmmelig mand

  Drexl er en væmmelig mand, og Clarence er meget heldig at slippe væk med livet i behold. Til gengæld var det nødvendigt for Clarence at være stram i betrækket over for Drexl og en hel bunke medsammensvorne.
   

  Narko i brede baner

  Nu hænger Clarence (og Alabama) på den, i særlig grad fordi Clarence har taget en hel kuffertfuld narkotika med fra Drexls lejlighed. Narkotika, som skumle bagmænd selvsagt meget gerne vil have fingre i. De to må herefter meget ondt igennem, båret af én stor fællesnævner: Ægte kærlighed.

  Vidunderligt skuespil
  Skuespillet er vidunderligt, særligt de mange ofte humoristiske biroller. Her skal nævnes Dennis Hopper, som paradoksalt nok er filmens mest normale person(!).
   

  Lysende Hopper

  Han lyser op i nogle ret lange sekvenser med sit elskelige skuespil. Brad Pitt er perfekt som arbejdsløs narkoman, hvis eneste beskæftigelse er at se splatterfilm. Christopher Walken kunne ikke være bedre som siciliansk gangster, og Gary Oldman er virkelig fremragende klam som Drexl.

  Friskfyragtig facon
  Hovedrolleindehaver Christian Slater leverer storspil, men man kan godt blive lidt irriteret over hans friskfyragtige facon. Patricia Arquette finder hurtigt vej til tilskuerens hjerte med sit kontrastmættede spil.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024