Where the Spies Are (1966)

  En engelsk spion sendes på mission til Libanon og forelsker sig farefuldt.


  GOD ENGELSK SPIONFILM

  Tempofyldt og velspillet britisk spionfilm, der byder på næsten alt, hvad hjertet kan begære på 107 minutter: Spænding, kærlighed, hemmelige agenter, skud der dræber, mænd der hænger i rebstiger under helikoptere, kuglepenne der kan skyde med skarpt.

  Underholdende Bond-alternativ
  Faktisk er der her tale om en film i stil med James Bond. Men her er ikke så mange serielle klichéer, der skal tages hensyn til, så "Where the Spies Are" er et ganske friskt og underholdende alternativ.

  David Niven spiller hovedrollen som en britisk spion, der bliver sendt til Libanon for at opspore nogle grumme bagmænd. Her møder han en yndig kvinde, som han forelsker sig i.

  Farlige omgivelser
  Men det er farligt at opholde sig nogen steder for længe ad gangen. Der er altid en overhængende fare for at blive skudt eller på anden måde mejet ned. Sikken et erhverv at vælge. Men spionen kan nogle sjove kneb, og på den måde har han gode chancer mod selv de værste bagmænd.

  Der er ikke så meget dybsindigt over "Where the Spies Are", men den leverer varen i bedste 60'erstil med glimrende skuespil og en overbevisende teknik.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1966, Storbritannien, Thriller, Komedie, Fly på film, 107 min.

  Dansk titel: Dr. Love - Hemmelig agent
  Instr: Val Guest Prod: Guest, Steven Pallos Manus: Wolf Mankowitz, Val Guest Foto: Arthur Grant Klip: Bill Lenny Mus: Mario Nascimbene