Deceiver (1997)

  Hvem narrer hvem, når løgnedetektorens spidse nåle kradser hen over papiret. Er forbryderen god til at lyve eller dårlig til at lade som om?


  DET ER DA LØGN?

  Der er masser af mystik og mistænkeliggørelse i brødrene Pates løgnedetektorfilm "Liar". Vi introduceres for filmens trekløver i et afhøringslokale på politigården i en amerikansk by. Afhøringseksperten Edward Kennesaw og hans lærling Phillip Braxton kommer på overarbejde, da de indleder en rutinetest af den formodede forbryder James Wayland.

  Langsommelige krydsforhør
  Hvad der skulle have været en afslørende løgnedetektortest udvikler sig i stedet til et langsommeligt krydsforhør, hvor den formodede forbryder giver igen med samme mønt.

  Forhør på forhør
  Skuespillet er filmens stærkeste side, men historien rummer ikke variation og troværdighed nok, og den kvæler sig selv ret hurtigt undervejs: Forhør på forhør i samme kulisse med samme indhold og uden puls nok til at forføre publikum. Godt nok er der en vis interesse i at få opklaret, hvem der narrer hvem, men det er ærlig talt en afsløring, man godt kunne have ønsket sig faldt i en bedre film.

  Lav puls – pumpende teknik
  Der er rigelige mængder af sofistikerede kameravinkler og ekspressionistiske klip, men den stærkt pumpede teknik falder ikke i hak med historiens lave puls.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, USA, Mystik, Krimi, Drama, 98 min.

  Dansk titel: Liar
  Instr: Jonas Pate, Josh Pate Prod: Peter Glatzer Manus: Jonas Pate, Josh Pate Foto: Bill Butler Klip: Dan Lebental Mus: Harry Gregson-Williams