Pizza King (1999)

  To kriminelle indvadrervenner vil i hver sin retning og ender i vanskeligheder.


  JÆVNT FORFRISKENDE

  Ole Christian Madsens "Pizza King" er en jævnt forfriskende dansk krimi, der beskæftiger sig med kriminaliteten blandt en gruppe andengenerations-indvandrere.

  Amerikanske forbilleder
  Det er ikke svært at se, hvor Madsen har hentet sin inspiration. En håndfuld berømte amerikanske gangsterdramaer står som klare forbilleder for både dialog og fotografering. Inspirationen ses klokkeklart i scenerne, hvor en af hovedpersonerne, Bobby, besøger sin indflydelsesrige og kriminelle onkel.

  Underholdende karakteristik
  Noget personligt præg bærer filmen ikke, men den er utvetydig i sin underholdende karakteristik af vennerne, Junes og Bobby. Mens Junes kæmper for at komme ud af kriminalitet, arbejder Bobby i den stik modsatte retning, og det giver store problemer for Junes, der netop har fundet sig en skeptisk kæreste. Da de to venner under et indbrud finder 25 kilo hash i en kuffert, kommer der for alvor drama over filmen.

  Masser af fuck-ord
  Ali Kazim og Janus Nabil Bakrawi spiller flot i hovedrollerne, og det virker såmænd ægte nok med alle deres "fucking"-ord, i særlig grad, når hiphopmusikken i baggrunden giver den gas. Men selvsamme stil er ikke overraskende en faktor, der gør det vanskeligt at finde ind til den nødvendige ægthed og nerve i en formidling præget af overflade.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, Danmark, Krimi, Komedie, 102 min.

  Dansk titel: Pizza King
  Instr: Ole Christian Madsen Prod: Morten Kaufmann Manus: Lars Andersen, Janus Nabil Bakrawi, Ole Christian Madsen Foto: Bo Tengberg Klip: Søren B. Ebbe Mus: Frithjof Toksvig
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • RB-N - Bedste skuespiller (Kazim)
  • RB-N - Bedste birolleskuespiller (Bakrawi)
  • RB-N - Bedste manuskript
  • RB-N - Bedste kostumedesign
  • RB-N - Bedste klipning
  • RB-N - Bedste lyd