Innenansichten – Deutschland 1937 (2012)

  En amerikansk dokumentarist besøgte i sommeren 1937 det nazistiske Tyskland med sit filmkamera og filmede en dokumentar til det amerikanske publikum.


  KNIVSKARPT PERSPEKTIV

  I sommeren 1937 besøgte den amerikanske dokumentarist Julien Bryan det nazistiske Tyskland. Med sig havde han både sit elskede filmkamera og kritiske øjne, og hans optagelser viser et enestående billede af et rige i glamour, men også nogle af dets skyggesider.

  Sandheden om Tyskland
  Bryan ville vise amerikanerne sandheden om Tyskland og rejser vidt og bredt i Hitlers Tredje Rige. Naturligvis under skarp kontrol, for det var langt fra alt, Bryan fik lov til at filme. Det er dog lykkedes dokumentaristen at indfange mange unikke sider af det formørkede samfund, og hans dokumentarfilm, "Inside Nazi Germany" blev en øjenåbner for mange.

  Metadokumentarfilm
  Den tyske dokumentarist Michael Kloft dokumenterer således i "Innenansichten - Deutschland 1937" en anden dokumentarist og dennes rejse gennem Tyskland i 1937. En slags metadokumentarfilm, og med en solid og velafmålt virkelighedens dramatik, som Kloft også præsenterer det i Das Fernsehen unter dem Hakenkreuz (1999).

  Ny vinkel på historien
  Her er nye sager og ting for det trænede publikum, hidtil gemte og glemte dokumentariske optagelser i en ny vinkel på historien. Elegant og stramt komponeret i talrige klip fra det nazistiske Tysklands storhedstid.

  Knivskarpt perspektiv
  Fortidens synder og kollektive massehysteri serveres knivskarpt, perspektiveret fra en ny vinkel og med en rolig speak af Mathias Brandt. Skal man sætte en finger på dokumentaren er det dens alt for svulstige forhold til underlægningsmusik.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, Tyskland, Dokumentar: nazismen, Dokumentar, 59 min.

  Dansk titel: Innenansichten – Deutschland 1937
  Instr: Michael Kloft Prod: Holger Kreit, Monika Lobkowicz Manus: Michael Kloft Klip: Monika Finneisen Mus: Irmin Schmidt