Otto er et næsehorn (1983)

  To drenge finder en trylleblyant og tegner et næsehorn, der bliver levende.


  SKØN BØRNEFILM

  Der er morskab for hele familien i Rumle Hammerichs mindeværdige filmatisering af Ole Lund Kirkegaards roman, "Otto er et næsehorn". Historien er både børne- og voksenvenlig med hjertelig humor, der er til at tage og føle på.

  En magisk tegning
  Da kammeraterne Topper og Erik finder en blyant, der viser sig at være magisk, tegner de et næsehorn på væggen og overvejer ikke konsekvenserne: tegningen bliver til et virkeligt næsehorn!

  Venligt stemt
  Næsehornet er gudskelov venligt stemt, og det samme er folkene i ejendommen sjovt nok også, i hvert fald bliver de det hen ad vejen, når først næsehornet viser sig at kunne indbringe penge. Men vigtigst af alt: Næsehornet bevirker, at de små kurrer på tråden familiemedlemmer imellem snart skal løses op.

  Herligt skuespil
  Axel Strøbye er filmens bedste med en herligt veloplagt karakteristik af en børnefjendsk karrierefar. Kirsten Rolffes som dårligt hørende elskværdig kone, der elsker alt og alle og serverer kaffe for dem er også mindeværdig. Også børnene spiller overbevisende.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, Danmark, Drama, Børn på film, Fantasi, Dyr på film, 80 min.

  Dansk titel: Otto er et næsehorn
  Instr: Rumle Hammerich Prod: Susanne Arnt, Bent Fabricius-Bjerre, Lise Lense-Møller Manus: Rumle Hammerich, Mogens Kløvedal Baseret på: roman af Ole Lund Kirkegaard Foto: Dan Laustsen Klip: Nils Pagh Andersen, Vinca Widermann Mus: Jacob Groth