The Whole Nine Yards (2000)

  Enhver føler sig utryg, da en eftersøgt lejemorder flytter ind i nabolaget. Men hvem vil egentlig myrde hvem?


  KOMEDIE MED AMBITIONER?

  Jonathan Lynns "The Whole Nine Yards" solgtes i Danmark med det spidsfindige ordspil, "Du dør af grin" printet under titlen. Dette ordspil får en helt særlig betydning i denne film, fordi historien er proppet med folk, der ønsker at slå hinanden ihjel. Men fortalt med humor og skarp distance.

  Latteren udebliver
  Undertegnede døde ikke af grin, faktisk udeblev latteren det meste af tiden. Filmen er dog ikke uden kvaliteter, den rummer mange atypiske træk, der kunne have ført til større grineflip. Men det virker som om, finjusteringen mangler.

  Den klodsede og uheldige Nicholas "Oz" Oseransky, erfarer til sin store skræk, at hans nye nabo er den eftersøgte massemorder, Jimmy Tudeski.

  Kamp på liv & død
  Nu trækkes "Oz" ind i en verden, hvor et mord bare er noget, der klares på en formiddag. Men han bliver nødt til også at kæmpe for sit eget liv, da det viser sig, at hans pengegale kone gerne ser ham myrdet.

  Stik imod forventning bliver "Oz" og lejemorderen Tudeski bedre og bedre venner, og det skal vise sig at få stor betydning hen ad vejen.

  Hårdt trukket op
  Personerne er lidt for hårdt trukket op, det er fx tydeligvis meningen, at Matthew Perry i rollen som Oz skal være morsom. Hans falde-på-halen-komik er bare ikke noget, der tager kegler.

  Bruce Willis er også et hak under vanlig standard, mens Michael Clarke Duncan brillerer som kæmpen, Frankie Figs.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2000, USA, Komedie, Krimi, 95 min.

  Dansk titel: Ni fod under
  Instr: Jonathan Lynn Prod: Allan Kaufmann, David Willis Manus: Mitchell Kapner Foto: David Franco Klip: Tom Lewis Mus: Randy Edelman