Marius et Jeanette (1997)

  To uheldige franskmænd går friskt til sagen, da de mødes, og kærligheden lurer.


  DEJLIGT UPOPPET ROMANTIK

  Ligefremme og usukret franske komedie, der på både finurlig og vedkommende vis skildrer romantikken mellem to franske lavtlønnede.
   

  Tilfældigt møde

  Kassedamen, Jeanette, bliver fyret på grund af brok og sløs, mens den haltende vagt, Marius, sidder på byggepladsen og ryger cigaretter. Ingen ville have troet, at de to skulle mødes, men en dag vil tilfældighederne det anderledes.

  Vanedannende indflydelse
  Både Marius og Jeanette fornemmer en vis kemi mellem sig, da de første gang skilles i et banalt skænderi. Da de mødes anden og tredje gang, viser det sig da også, at de har en vanedannende indflydelse på hinanden, og kærligheden får frit løb.

  Ikke standard-romantisk
  Men tro nu ikke, at filmen klæber mod det fristende klistrede klichéfluepapir. Det skønne ved "Marius et Jeanette" er netop, at den formår at holde sig for god til det standard-romantiske.

  Funklende spil
  Der er franske ressourcer gennem hele filmen til, at tilskueren aldrig føler sig hensat til amerikansk nonsens. En stor del af æren herfor har de to (ikke billedskønne) franske skuespillere.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1997, Frankrig, Drama, Komedie, Romantik, 97 min.

  Dansk titel: Marius & Jeanette
  Instr: Robert Guédiguian Prod: Gilles Sandoz Manus: Robert Guédiguian Foto: Bernard Cavalié Klip: Lydie Ferran, Valérie Meffre, Bernard Sasia Mus: Richard Strauss, Antonio Vivaldi