From Russia with Love (1963)

  Den britiske specialagent James Bond jages på livet løs af en international forbryderorganisation. Kan han holde hovedet koldt?


  AGENTERI OG KVINDEBEGÆR

  James Bond er tilbage efter et lille års pause. I 1963 sad Terence Young igen i instruktørstolen med ambition om at realisere endnu en Ian Fleming-roman om den charmerende britiske agent.

  Tophemmelig kodemaskine
  James Bond kæmper i denne film på liv og død mod den internationale forbryderorganisation, "Spectre", der bruger alle kneb i forsøget på at stjæle en tophemmelig kodemaskine. Med lidt held får de likvideret "arvefjenden", James Bond.

  Fra Rusland med kærlighed
  Fra Rusland med kærlighed dukker kvinden, Tatiana Romanova, op, og hende kan Bond bare ikke stå for. Men har hun rent mel i posen, og er det nu også klogt at ligge i med kvinder, når talrige skumle forbrydere står på spring for at myrde ham? James Bond tager det, sædvanen tro, i stiv arm (når kvindebegæret har lagt sig), og inden længe er der styr på verdensfreden igen.

  Herligt charmeniveau
  Sean Connery holder stadig det herlige charmenivaeu, som vi lærte at kende i "Dr. No", men man kan blive lidt irriteret over, at kvindebedåreriet efterhånden tager lidt overhånd. Godt nok er det troværdigt nok, men Bond har altså også andre opgaver!

  Solid spænding
  "From Russia with Love" rummer solid spænding - hele tiden holdt i skak af britisk humor, og der ydes filmen god adspredelse i form af den lange togsekvens.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1963, Storbritannien, Action, Eventyr, Thriller, James Bond, Tog på film, Biler på film, 118 min.

  Dansk titel: Agent 007 jages
  Instr: Terence Young Prod: Albert R. Broccoli, Harry Saltzman Manus: Johanna Harwood, Richard Maibaum Baseret på: roman af Ian Fleming Foto: Ted Moore Klip: Peter R. Hunt Mus: John Barry
  Priser
  • GG-N - Bedste originale sang ("From Russia with Love")