London Has Fallen (2016)

  Den britiske premierminister er død, og verdens topledere samles i London. Snart står det klart, at en enorm terrorhandling truer hele London.


  UDTALT INSPIRATIONSMANGEL

  Der er langt fra instruktør Babak Najafis debutfilm, Sebbe (2010) til dette Hollywood-brag om terror i London.

  En Hollywood-chance
  Men talent kan aflønnes på så mange mærkelige måder, og Hollywood har det med at give chancen i retning af en helt anden genre, end instruktøren måske dybest set brænder for.

  Moderne terrortrussel
  "London Has Fallen" er i hvert fald en thriller helt uden sjæl og en rendyrket effektfilm, der kredser ekstremt sort/hvidt om den moderne verdens terrortrussel.

  En farlig tur til London
  Den amerikanske præsident er ligesom talrige øvrige topledere på vej til London for at deltage i den britiske premierministers begravelse. Hvad de ikke ved men kun kan frygte er, at både dødsfaldet og begravelsen er nøje planlagt af en omfattende terrorring, der vil slå til i hele London, når toplederne er samlet.

  Gennem ild & vand
  Da først det går løs, centrerer handlingen sig for alvor om USA's præsident og hans trofaste livvagt. Gennem alle elementer går nu den vilde jagt, og terroristerne har alle mulige og umulige våben og køretøjer til deres rådighed.

  Dumt & overdramatiseret
  Det er både klichémættet, dumt og overdramatiseret ud i de mindste filmfibre. Effekterne er ekstreme, støjniveauet er infernalsk - komplet med filmmusik bogstavelig talt ud over det hele, skuespillet er ude i hampen.

  Små actionoaser
  Så bløder det lidt op, når der ind imellem opstår en sjælden lille velkoreograferet actionscene, men det er ærlig talt ikke mange gange, man spærrer øjnene op.

  Temmelig usmageligt
  Det sort/hvide billede af terrorister og vestlige helte er temmelig usmageligt. Skurkene skal bare ned med nakken, og den amerikanske præsident er den vigtigste og bedste mand i hele verden. Det er billedet, der tegnes filmen igennem.

  Udtalt inspirationsmangel
  Man undrer sig såre over den udtalte mangel på inspiration og de mange usmagelige klichéer, der lægger sig som svamp over hele produktionen. Hvor er bare den lille gnist, der kan bryde med det gennemført uinspirerede?  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2016, Storbritannien, USA, Bulgarien, Action, Krimi, 99 min.

  Dansk titel: London Has Fallen
  Instr: Babak Najafi Prod: Gerard Butler, Mark Gill, Matthew O´Toole, Alan Siegel Manus: Christian Gudehast, Chad St. John Foto: Ed Wild Klip: Michael J. Duthie, Paul Martin Smith Mus: Trevor Morris